headphones newspaper video-player
Corona - råd och stöd för företagare

Möt Maria Nordlander, regionsamordnare Företagarna Gävleborg och Dalarna

Till stöd för de förtroendevalda finns ett gäng anställda, både regionalt och nationellt. Idag tar vi pulsen på vår regionsamordnare Maria Nordlander, som arbetar med föreningarna i Dalarna och Gävleborg
Publicerad 8 jul 2020

Hej Maria,

Berätta kort om dig!

Jag började arbeta som regionsamordnare på företagarna för nästan precis ett år sedan. Jag hade bra koll på vad Företagarna som organisation arbetar för redan innan intervjun, men att företagskulturen är så otroligt bra blev en positiv överraskning för mig. Redan från start visade det sig i form av en introduktion över det vanliga. Jag har aldrig varit med om tidigare att en VD med genuint brinnande intresse för sina medarbetare samlar nyanställda för att en hel dag gå igenom organisationen, förväntningar och förutsättningar. Jag stormtrivs!

Min familj, sambo, barn och husdjur betyder mycket för mig. Min son bor i Norge och tillsammans har vi gjort många fina vandringar. För bara några veckor sedan blev jag mormor för andra gången och det mina vänner är ju helt fantastiskt!

Vi har precis köpt en avstyckad liten gård och att ha skogen och naturen runtomkring är magiskt. Träning i alla dess former är något som ingår i mina dagliga rutiner.

Varför har du valt att vara engagerad i Företagarna och vad ger det dig?

Företagskulturen, kollegorna och medlemmarna är underbara! Att få vara med och påverka så att tex regelkrångel minskas, att få skapa mötesplatser där företagare kan mötas och byta erfarenheter och stötta våra förtroendevalda som gör så otroligt viktigt arbete finner jag mycket stimulerande.

Vad är det bästa med att vara medlem i Företagarna?

Att det finns så många bra förmåner som gör att alla våra medlemmar snabbt kan tjäna in pengar genom att nyttja några av dem. Som medlem är man även med och bidrar till viktigt opinionsbildande arbete.

Berätta något som vi inte vet om dig, intressen, kunskaper, vad du är grym på helt enkelt 😊

Jag är grym på att hitta smarta lösningar och konstruktioner som gör inredning både smart och snygg. Att nu ha en hel gård där jag kan planera utbyggnader, flytta tex köket till vardagsrum är superkul projekt.

Har ett mål om att bli mer självförsörjande, alltifrån solceller, odling och kanske en och annan höna får flytta in på gården.

 

Fler nyheter från Företagarna

Tidningen Företagaren prisad

Företagarnas medlemstidning Tidningen Företagaren belönades med silver i Svenska Designpriset i kategorin personal- och medlemstidning.

Positivt att fler startar företag

Det är bra att fler startar företag, även om det delvis är en följd av den komplicerade ekonomiska situation vi befinner oss i, menar Företagarna.

Mer från hela Sverige


Krönikor


Coronakrisen