För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq

Raymond Nylander & Katarina Dufvenberg, Lastvagnsservice i Härnösand

Företagarparet som ger gamla lastbilar ett nytt och miljöanpassat liv.
Raymond Nylander har under hela sitt yrkesliv arbetat med service, reparationer och specialbyggnationer av lastbilar, inledningsvis som anställd och sedan som egenföretagare genom att starta Lastvagnsservice i Härnösand.

När verksamheten växte bestämde sig Raymonds sambo, Katarina Dufvenberg, för att säga upp sig från sitt arbete för att istället jobba med att utveckla företaget på heltid.

— Det funkar jättebra att jobba tillsammans med Raymond. Det är roligt och kreativt. Det stannar inte bara på jobbet heller, vi pratar mycket hemma. Det är på kvällen efter fredagsmiddagen som idéerna kommer.

Som med mycket annat ställs det allt högre miljökrav på åkeri- och lastbilsföretag. När till exempel kommuner upphandlar sophämtning kräver de att åkerierna använder sig av miljöklassade sopbilar. Det innebär att många gamla sopbilar skrotas till förmån för nya, något som Raymond anser vara ett onödigt slöseri med resurser.

På Lastvagnsservice i Härnösand bygger man om och ger nytt och miljöanpassat liv till gamla lastbilar. Åkeriföretagen sparar pengar, kommunen når upp till miljökraven och Raymond och Katarinas företag kan fortsätta växa.

— Hittills har vi ju vuxit med vårt företag och vi hade kunnat växa ännu mer om vi hade kunnat hitta kvalificerad arbetskraft. Vi söker lastbilsmekaniker men det är oerhört svårt att få tag i, det finns inga arbetslösa bilmekaniker kvar i hela kommunen.

För att behålla arbetskraft arbetar Raymond och Katarina aktivt med att utveckla medarbetarna och inkludera dem i fler delar av företaget. Precis som många andra företag ligger utmaningen i att hitta nya medarbetare för att verksamheten ska kunna växa ytterligare.