För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq

Nancy Yussef, Haircut Gotland

Den orädda flerföretagaren som vill vara förebild för kvinnligt företagande.
 Född och uppvuxen som mellanbarn i en företagarfamilj med sex barn var det naturligt för Nancy Yussef att själv bli egenföretagare. Idag driver hon restaurang Eden i Visby och sammanlagt tre frisörsalonger, två på Gotland och en i Stockholm.

Som förtroendevald medlem i Företagarna Gotland kämpar Nancy för att fler kvinnor skulle våga tro på sin egen förmåga och satsa på sin dröm.

— Idag är det ju färre kvinnor än män som driver företag och jag tror att det beror på att kvinnor inte tror på sig själva på samma sätt som männen. Vi tror att vi på grund av att vi ska bilda familj och sådana saker att det är ett hinder, men så är det inte. Jag har fyra företag och två barn, jag är ett levande bevis på att man kan ha familj och samtidigt genomföra sin dröm.

Livet som flerföretagare och småbarnsförälder är hektiskt och en stor utmaning är att få tiden att räcka till. Nancy är företagare ända ut i fingerspetsarna och en vanlig dag är det full fart mellan de olika verksamheterna. Alltifrån kunder på salongerna, möten med leverantörer och matlagning i restaurangköket. Hon drivs av att ständigt utmana och överträffa sig själv och är inte rädd för att hugga i där det behövs.

— Jag besitter ingen rädsla, jag vet inte vad folk pratar om när de pratar om rädsla och att de inte vågar göra nya saker. Du måste ha ett självförtroende om du ska ge dig in i en match där du eventuellt kan förlora, annars kommer du aldrig att vinna.

Nancy Yussef värnar om det lokala och anställer främst unga gotlänningar, vilket kanske också är en av anledningarna till att hon utsågs till Gotlands mest företagsamma människa 2015.