För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq

Linus & Dennis Sandell, Bosses Bygg AB

Byggbröderna som värnar om sin hemstad.
Bosses Bygg AB har varit verksamma i Ystad sedan 1970-talet. Företagsgrundaren Bosse Sandell är fortfarande aktiv i företaget som numera drivs av sönerna Dennis och Linus.

Företaget har tidigare främst varit inriktat på byggandet av flerfamiljshus men idag är också arbete med fabrikslokaler, kontor och lägenheter en stor del av verksamheten.

— Vi är ett bra team, både jag och min bror är uppvuxna i byggbranschen. Vi har alltid spenderat våra sommarlov och ledig tid ute på bygget så det kändes naturligt att vi skulle driva företaget vidare. Jag står för den mer strategiska delen medan Dennis sköter om det taktiska.

I sitt företagande försöker Linus och Dennis i så hög utsträckning som möjligt att arbeta tillsammans med lokala entreprenörer och underleverantörer, dels för att resvägen för de som arbetar ska bli kortare och dels för att kommunen ska få in skatt som gagnar hela Ystad.

— Man har alltid som företagare ett visst ansvar, både över att det ska finnas jobb för medarbetarna och som i byggbranschen ett ansvar att samhället utvecklas. För att en stad ska kunna växa krävs att det finns bostäder och det är framförallt det vi gör.

2017 tilldelades Bosses Bygg utmärkelsen Årets företagare på Näringslivsgalan i Ystad och uppdragslistan fortsätter att växa. Bland pågående projekt finns till exempel renovering av en förskola, färdigställandet av en stor kontorslokal och byggstart på ett bostadsprojekt med 116 lägenheter.