podcast news play företagaren I media förmån faq

Förtroendevaldautbildningarna 15–16 september 2022 Sigtunahöjden

Du som förtroendevald är en nyckelperson inom Företagarna. En av våra främsta styrkor är den lokala verksamheten. Där är du och dina kollegors arbete avgörande! Därför erbjuder vi dig två mycket uppskattade kurser för att stärka dig i rollen som förtroendevald.

Grundkursen och fortsättningskursen är för tillfället fullbokade! Vi räknar dock alltid med att det sker avbokningar. Du kan därför anmäla dig ändå så kontaktar vi dig senast 16 augusti i mån av plats.

Anmäl dig nu

Grundkursen

Denna utbildning riktar sig i första hand till dig som nyligen blivit förtroendevald. Kursen ger dig en bra bas för ditt uppdrag. Du lär dig mer om din roll, om Företagarnas aktuella opinionsfrågor, hur man driver en framgångsrik förening och får verktyg för uppdraget. Du får också träffa flera nyckelpersoner inom organisationen. Och kanske viktigast av allt är att du får ett nätverk av förtroendevalda från hela landet!

Innehåll

Kursens upplägg består av en blandning mellan föreläsningar, diskussioner, grupparbeten och speed dating!
Tider: Frukostmingel från kl. 08.45 med kursstart 09.45. Kursen avslutas 16.30 på fredagen.

 • Metoder för effektivt och engagerande arbete i föreningen
 • Företagarnas verksamhet (Kunskap, praktisk hjälp, nätverk och bättre företagarklimat)
 • Sälj och marknadsföring
 • Roller och ansvar
 • Vårt varumärke och vad vi laddar det med
 • Erfarenhetsutbyte

Här kan du ladda ned programmet för de två dagarna

Fortsättningskursen

Fortsättningskursen ger dig fördjupad kunskap kring hur du gör för att bedriva effektiv opinionsbildning i din kommun. Du får verktyg och konkreta tips på hur du gör för att driva och få genomslag i specifika frågor och hur du, tillsammans med din styrelse tar nästa steg för att implementera en framgångsrik förening. 

Innehåll

Kursens upplägg består av en blandning av föreläsningar, workshops, grupparbeten och diskussioner. 
Tider: Frukostmingel från kl. 08.45 med kursstart 09.45. Kursen avslutas 16.30 på fredagen.

 • Effektivt påverkansarbete
 • Så bygger du ett framgångsrikt påverkansarbete lokalt
 • Opinionssnack
 • Så implementerar du en framgångsrik förening
 • Lokalt, regionalt och nationellt arbete
 • Erfarenhetsutbyte

Här kan du ladda ned programmet för de två dagarna

Förkunskaper

Grundkursen: Du behöver gå webbkursen Företagarna Superstart. Där beskrivs Företagarnas aktuella verksamhet. Fortsättningskursen: Du behöver ha gått webbkursen Företagarna Superstart och Grundkursen sedan tidigare.
Gå Superstart

Resa, kost och logi

Företagarna Riks står för kostnader för kurs, kost och logi (övernattning tors-fredag). Föreningen eller kursdeltagaren står för resekostnader. Arvoden utgår ej.

Anländer du redan på onsdagen och vill boka en övernattning? Sigtunahöjden är dessvärre fullbokat. Hör av dig till Kämpasten via mail eller telefon 08-592 585 00. Detta bekostar du själv eller föreningen.

Kämpasten ligger ungefär tio minuters promenadväg från Sigtunahöjden.
Här kan du läsa mer om Kämpasten

Avanmälan

Din anmälan är bindande. Om du avanmäler dig senare än två veckor innan kursen debiteras din förening för kost och logi. Du kan dock skicka någon annan i ditt ställe. (Skälet till att vi tar ut den kostnaden på din förening är att vi inte kommer undan dessa kostnader vid sena avbokningar och vi vill i möjligaste mån inte slösa med medlemmarnas pengar i onödan).