headphones newspaper video-player
Corona-pandemin Artiklar för företagare
Business Boosten

Business Boosten

Business Boosten är Företagarna Umeås mötesplats för företagande kvinnor. Vi träffas, samtalar, drar lärdomar och skapar nya kontakter. Anna Åberg är initiativtagare till Business Boosten, här är hennes historia om nätverket och hur det kom till.

Det var en kall januaridag med blå himmel och mycket snö. Vi skulle åka till Hallstaberget på event för kvinnor som driver företag. Jag och  Coernelia Lofh skulle samåka och träffades vid tågstationen i Umeå. 

I bilen pratade om allt mellan himmel och jord och hade så trevligt på eventet att vi villa ha återkommande möjligheter att träffas och prata.

Sagt och gjort! Jag gjorde en undersökning bland medlemmarna i Företagarna som är kvinnor om vad vi vill ha. Det visade sig att vi vill:

  • träffas en gång per månad
  • ha djupgående samtal där vi lär oss något nytt om att driva företag
  • träffas på lunch max 1,5 timme
  • nätverka

Vi vill inte: lyssna till de som vill sälja eller bara höra sin egen röst.

Vi träffas den första fredagen i månaden och äter lunch tillsammans hos en medlem. En medlem intervjuas inom temat företagande, vi diskuterar frågeställningar i små grupper och delar sedan vad vi kommit fram till.

Vi har pratat om ämnen så som att få nej, att starta eget då man jobbar i makens företag, att leda företag i en mansdominerad bransch. 

Vi önskar lyssna till ämnen så som att gå i konkurs, att sälja företag, att lyckas med passiva inkomster. 

Vill du bli intervjuad? Vill du vara värdinna för en lunch?

Hör av dig till Anna Åberg: 070 557 38 92, anna.aberg@annaaberg.se

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap