För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Elektrifiera Tvärbanan Hällnäs-Storuman

Tvärbanan mellan Hällnäs i Vindelns kommun och Storuman saknar elektrifiering. Om sträckan elektrifieras kan mycket positiva effekter uppnås såsom effektivare godstransporter och att arbetskraftspendling skulle möjliggöras. Detta skulle starkt bidra till utvecklingen och tillväxten i vårt län. Elektrifiera Tvärbanan nu!
Att elektrifiera tvärbanan mellan Hällnäs och Storuman skulle medföra effektivare transport av både gods och personer samt ha en positiv inverkan på miljön

Vi har under en tid arbetat med att lyfta frågan om att elektrifiera tvärbanan Hällnäs - Storuman och vi är många som tycker att det är en mycket angelägen fråga. På den här sidan har vi sammanställt det material som vi använt oss av i vårt opinionsarbete. 

Till höger på sidan ser du en kolumn med länkar till debattartiklar som publicerats, både på lokal och nationell nivå.

Nedan har vi samlat filmer som företagare och andra inom Västerbottens näringsliv spelat in sina svar på frågan "Varför är elektrifiering av Tvärbanan viktigt?" 

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.