headphones newspaper video-player
Corona-pandemin Artiklar för företagare

Dicopay

18 jun 2019
Månadens intervju- Historien om Dicopay

Imarie_lundberg.jpgntervju med Marie Lundberg – VD
Vi träffade Marie Lundberg som är VD på företaget Dicopay. Hon berättar i korthet det unga företagets historia och hur de ser på framtiden.

De två grundarna till företaget, identifierade ett problem hos små tjänstegrundade företag 2017. De såg att snitt-tiden från att företagarna utförde sitt uppdrag eller tjänst till att de fick betalt, var hela 54 dagar. Dels berodde de på att de sällan fakturerade tjänsten direkt eftersom de tycke det var ”tråkigt och jobbigt med pappersarbete”, dels att praxis är 30 dagars betaltid från det att fakturan skrivs. Dessutom var det vanligt att kunden också drog över de 30 dagarna och betalade ännu senare. 

De funderade på hur man skulle kunna hjälpa denna grupp småföretagare att snabbare få betalt, utan att skrämma iväg sina uppdragsgivare. De scannade av marknaden och upptäckte att behovet faktiskt var ännu större än de först trodde.

Idén förverkligades i en ny betalnings-app med namnet Dicopay. I den kan företagaren göra sin faktura på plats direkt efter utfört uppdrag, oavsett om det är ett hantverksjobb med rotavdrag eller en artist som uppträder på ett event, går det lika smidigt. Uppdragsgivaren får se fakturan på mobilskärmen och kan godkänna den direkt på plats. Därefter får företagaren betalt av Dicopay inom 24 timmar, medan kunden får en faktura med 30 dagars betaltid.

Nu gäller de att nå ut med denna nya metod att ta betalt och bryta invanda mönster. De vill Dicopay göra genom att skapa partnerskap och hitta samarbetsformer med organisationer där småföretagare är medlemmar. I Huddinge har de tagit kontakt med Nyföretagarcentrum och Företagarna av denna anledning. De har också startat jakten på egna s.k. ambassadörer som får fakturera 300 kr på prov, utan motprestation, bara för att se hur det snabbt och enkelt det fungerar.

I augusti kommer Dicopay som en av flera samarbetspartner vara inbjuda till en förmånskväll för alla våra medlemmar. Exakt datum är inte bokat ännu, men det kommer bli på Folkes i Huddinge Centrum någon kväll i vecka 35. Håll utkik efter mer information om detta i kommande mail från oss och på vår hemsida. 

Vill du bli intervjuad?

Vi söker nu fler och hungriga företagare som vill bli intervjuade och presenterade i vårt Nyhetsbrev under året! Ett utmärkt tillfälle att marknadsföra sig och det gratis för våra lokala medlemmar. Mejla Era kontaktuppgifter till foretagarna@huddinge.se så tar Caroline Forssell kontakt med Er för att boka in ett lämpligt datum. 

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap