podcast news play företagaren I media förmån faq
Företagarna Nyheter - från hela Sverige om sånt som påverkar ditt företag just nu.

Intervju med Fredrik Mannström på Polymore AB

Varje vecka träffar vi en medlem i Företagarna Håbo eller nyckelperson i näringslivet.

Berätta, vem är du och vad sysslar du med?

Jag är tillsammans med min hustru Boel ägare till ett mindre miljöteknikföretag med produktion i Dragets Industriområde.

I mina arbetsuppgifter ingår design och konstruktion men också försäljning och inköp. Utöver det lägger jag mycket tid på administration och att hantera vårt ERP-system som styr hela vårt produktionsflöde.

Vad är Polymore för ett företag? Vad gör ni och vilka är era kunder?

Vi tillverkar en utrustning som används inom industriell och kommunal vattenrening. Våra utrustningar finns idag installerade i mer än 70 länder, från Alaska i väster till Nya Zeeland i öster och från Island i norr till Sydpolen i söder. Utöver dessa landbaserade installationer har vi dessutom en stor andel som levereras till kryssningsfartyg.

Hur länge har du drivit Polymore AB och hur kom det sig att du hamnade där?

Företaget är grundat av min pappa och jag började arbeta tillsammans med honom 1997. Sedan 2010 har jag drivit det tillsammans med min hustru Boel.

Vad är roligast med att äga/driva Polymore?

Tidigare skulle jag nog tyckt att boosten från att kunder på andra sidan jordklotet valde våra utrustningar framför andras var det som var drivkraften.

Idag skulle jag nog säga att det som är roligast är att vi själva styr och förädlar processerna från utveckling via tillverkning till eftermarknad. Fortfarande blir vi dock väldigt peppade av de positiva kundkontakter vi dagligen har.

Hur ser framtiden ut?  

Vi jobbar verkligen i ett framtidssegment. Vattenreningsindustrin är innovativ och vi ser att Sverige är väldigt progressivt vilket gör att vi som är aktiva i branschen ständigt tvingas utmana oss själva för att nå bättre lösningar för miljön.

Detta gör att vi som företag alltid är öppna för spontanansökning från personer som vill jobba med oss för en bättre miljö.

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Företagarnas Nätverk

Med kraften i nätverket av 60 000 företagare kan våra medlemmar utbyta kunskap, hitta synergier för varandras affärer och tillsammans skapa ett bättre företagsklimat.

Årets Företagare

Från kommun till riksfinal där 48 företagare gör upp om vem som är Årets företagare, Årets Unga Företagare och Årets Unga Idé.

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.