podcast news play företagaren I media förmån faq
Företagarna Nyheter - från hela Sverige om sånt som påverkar ditt företag just nu.

Intervju med Josephine Forsberg, Eklunda Bakverk och Catering

Publicerad 14 jan 2022
Varje vecka träffar vi en medlem i Företagarna Håbo eller nyckelperson i näringslivet.

Josephine.jpgVad gör ni på ert företag?

Jag bakar allt från småkakor till bröllopstårtor, skräddarsytt efter kundens önskemål. Det som särskiljer Eklunda från majoriteten av andra bagerier är att allt är 100% växtbaserat. Bakningen är bara en liten del av arbetet, mycket av tiden spenderar jag på konsultering, marknadsföring, inköp, leveranser, städning och bokföring.

Hur kom du fram till att du ville arbeta med detta?

Jag hamnade här av en slump! Jag läste kemi på Uppsala universitet när en utav mina kursare frågade om jag inte kunde hjälpa till och baka till en julmarknad där hon skulle arbeta. Där träffade jag underbara människor som fick mig att inse hur stor efterfrågan på veganska bakverk var.

Vad är du mest stolt över, när det gäller ditt arbete?

Jag är stolt över kvaliteten på mina bakverk och tårtor! Mitt motto är att mina tårtor som är 100% växtbaserade ska smaka lika, om inte bättre än “vanliga”. Jag har lagt ner tusentals timmar på receptutveckling och nöjer mig inte förrän resultatet är perfekt.

Hur har pandemin påverkat er?

Jag hade oturen att dra igång mitt lilla företag två veckor före pandemin bröt ut och alla restriktioner infördes. Alla bröllop och stora fester ställdes in, likväl som mina bokningar. Att göra en tårta från grunden är många timmars arbete, och små tårtor ger väldigt lite vinst.

Vad är era framtidsplaner?

Jag vill fortsätta utveckla mina recept och mina tekniker inom dekorationer. Men drömmen är att så småningom öppna ett litet gårdscafé här på Eklunda, där besökarna utöver att avnjuta himmelska bakverk får en möjlighet att bekanta sig med djuren bakom mjölk och - äggindustrin.

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Företagarnas Nätverk

Med kraften i nätverket av 60 000 företagare kan våra medlemmar utbyta kunskap, hitta synergier för varandras affärer och tillsammans skapa ett bättre företagsklimat.

Årets Företagare

Från kommun till riksfinal där 48 företagare gör upp om vem som är Årets företagare, Årets Unga Företagare och Årets Unga Idé.

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.