podcast news play företagaren I media förmån faq

Aktuella kurser om IT-säkerhet för småföretagare

Internetstiftelsen har lanserat totalt 20 nya kurser för dig som vill lära dig mer om IT-säkerhet för att kunna undvika bluffmejl, kortbedrägerier och bluffsamtal som vi på Företagarna varmt rekommenderar dig som småföretagare att ta del av.

Kurserna är gratis och tar mellan fyra och åtta minuter att genomföra. Du kan välja att gå de kurser som passar dig och du kommer åt kurserna utan att logga in eller dela med dig av dina personuppgifter.

Nanoinläring

Har du anställda är det ett framgångsrikt koncept att du som är arbetsgivare varje vecka väljer en aktuell kurs och mejlar kursen till dina anställda med en uppmaning om att gå kursen. Att gå flera korta, repetitiva kurser online, så kallad nanoinlärning, har visat sig vara ett effektivt sätt för att ändra oönskade beteenden.

Tyvärr är det oftast människor som är den svaga länken i företagets IT-säkerhet när någon klickar på länkar eller släpper igenom bluffmejl och det i sin tur beror oftast på att företaget saknar rutiner och säkerhetskultur.

Vill man gå ytterligare ett steg kan man kort diskutera kursen på vecko- eller månadsmötet för att följa upp frågor och funderingar kring företagets IT-säkerhet.

Kursutbud

Kurserna, det finns totalt 20 stycken, är konkreta och handlar om de vanligaste och största IT-säkerhetsproblemen som företag har. Detta är ett urval av de kurser som finns: 

  • Känn igen bluffmejl
  • Undvik kortbedrägerier
  • Handla säkert på nätet
  • Skydda dig mot falska webbsidor
  • Skydda dig mot bluffsamtal

Här finns  alla kurser

Mer innehåll från Internetstiftelsen

Internetstiftelsen släpper också artiklar för att höja din internetkunskap som källkritik, falska webbsidor och digital legitimation. Läs här

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Gå med idag!

Här listar vi 49 anledningar till varför du ska gå med i Företagarna.

Valet 2022

Allt för dig som är småföretagare och ska rösta i riksdagsvalet 2022.