För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter
Artikeln är en annons

Gärna jobb på distans men först en bra tjänstepension

Idag är det inte oftast arbetsgivarna som väljer arbetstagare, utan tvärtom där de ställer allt högre krav på sina framtida arbetsgivare. Om du som arbetsgivare ska attrahera framtidens arbetskraft eller bibehålla bra kompetens räcker det inte längre att erbjuda förmåner i form av tjänstebil, friskvårdsbidrag eller jobba på distans.
Foto: johner.se/Lisa Wikstrand

– Medvetenheten har ökat, de flesta värderar en bra tjänstepension mycket högre än andra förmåner som är viktig för ett ekonomiskt tryggt liv efter ett långt yrkesliv. Den är ofta värd flera hundratusen som pensionär jämfört med andra förmåner som oftast inte är värd mer än någon eller några tusenlappar per år. Därför borde tjänstepension vara en självklar del i det hela och en hygienfaktor då det ger lön efter yrkeslivet, säger Länsförsäkringars pensionsekonom Trifa Chireh.

För de flesta står den allmänna pensionen för ungefär 50 procent av slutlönen när man går i pension. Men för varje år växer tjänstepensionen i betydelse och spelar en allt viktigare roll för livet som pensionär då den kan fylla ut ytterligare 20–50 procent.

– Genom att välja en tjänstepensionslösning som även innehåller försäkringsskydd kan det bidra till att öka företagets lönsamhet och tryggare. I tider av osäkerhet ökar behovet av trygghet. Arbetsgivare som kan skapa ekonomisk trygghet om något oförutsett händer oavsett var man är i livet kan både bibehålla och locka bra medarbetare, säger Trifa Chireh.

Här är Trifas fem bästa tips:

1. Se till att erbjuda tjänstepension

Att erbjuda tjänstepension och försäkringsskydd är den mest populära och mest värdefulla löneförmånen man kan erbjuda sina medarbetare. Kom ihåg att tjänstepension är avdragsgill med upp till 35% av den anställdes lön så det totala värdet av förmånen kan vara långt högre än den faktiska kostnaden för bolaget. (Läs mer)

2. Ett friskt företag är oftast ett lönsamt företag

Teckna därför en sjukförsäkring till dina anställda för att kompensera din egen och dina anställdas inkomstförlust vid en längre tids sjukdom men även innehåller en förebyggande hälsotjänst, som med tidiga insatser kan hjälpa dig och dina anställda att undvika sjukskrivningar. Förebyggande Hälsotjänsten är kostnadsfri när du har tjänstepension med sjukförsäkring hos oss. (läs mer)

3. Lyft alltid tjänstepension i jobbintervjuer och lönesamtal

Se till att göra tjänstepensionen till en naturlig del vid anställningsintervjun och även något att gå igenom regelbundet exempelvis vid det årliga lönesamtalet.

4. Erbjud möjlighet till att löneväxla

Ett förmånligt sätt för dina medarbetare att pensionsspara där det inte kostar något extra för dig som arbetsgivare är att löneväxla och på så sätt utöka sin tjänstepension. (Läs mer)

5. Synliggör värdet av tjänstepension

Beskriv vad tjänstepensionen består av på företagets intranät eller förmånsportalen och vilka eventuella försäkringar som ingår och om det finns möjlighet att löneväxla.

Läs mer om tjänstepension för små och medelstora företag här. 

 

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.