För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Sommar-Sverige för äventyrslystna pensionärer

Sverige är fyllt av företagare som erbjuder fantastiska utflytkter, resmål eller rastställen.

Årsrik, passionär, 65-plussare, kär pensionär har många namn. Om du tillhör den växande skara som inte längre behöver arbeta men är nyfiken på utflykter, resmål och nya upptäckter får du här några tips på vad sommar-Sverige har att erbjuda. En fördel som du har jämfört med dem som klämmer in aktiviteter under några semesterveckor är att kunna utnyttja bättre priser utanför högsäsong, när det fortfarande är sommar men inte lika hektiskt.

Pite havsbad

Piteå ett perfekt utflyktsmål för hela familjen men vi vill tipsa även för dig som söker något roligt för här finns bland annat Pite Havsbad med spa, gym, strandpromenad, vattengympa, tennis, god mat, hotell och underhållning i massor, men också mycket annat att göra som att fiska, bo på pensionatet eller Kust Hotell och småstadshopping i city. En stad med både kust och land.

Läs mer om Pite havsbad.

Tänndalen

Varför inte slå till på en ölprovning på lokalt bryggeri i Tännäs? I närheten finns även boende och restauranger så det kan bli en perfekt helg i Funäsdalen. Plus många saker att göra året om!

Läs mer om ölprovning på Härjebrygg.

Läs mer om fjällsommar i Tänndalen.

Läs mer om boende på Tännäskröket.

Tidernas väg

Vägarna 272 och 83 mellan Uppsala och Ånge, över Dalälven, Storsjön, längs Ljusnan och Ljungan och genom Uppland, Gästrikland, Hälsingland och Medelpad heter Tidernas väg. Här kan du på lunga vägar åka genom skog och land, bada i sjöar, fika, äta, sova och stanna för en promenad eller aktivitet.

Läs mer om Tidernas väg.

Unnaryd, Småland

I Unnaryd, Småland, hittar du perfekta vägar för att cykla och många sjöar där man kan bada, fiska och paddla. Några platser att besöka är Unnaryds marknaden, Tiraholms fisk, Vallsnäs camping. Perfekt om du vill cruisa runt med bil eller motorcykel, sova på ett trevligt ställe och se lite av allt under dagar och kvällar.

Läs mer om Unnaryd.

Tylösand

Bo, ät, drick och vandra på stranden. Njut i spa och besök Hallands städer och byar.

Läs mer om Tylösand.

Gotland

Kanske sinnebilden av sommar. Ön är perfekt att besöka på sensommaren när vattnet är som varmast. Tips är Café Kubanen och hotell Grå gåsen (känt från Så mycket bättre). Eller varför inte testa på glamping i Slite? På bloggen Gotland uppoch ner finns många tips.

Läs mer om café kubanen.

Läs mer om hotell Grå gåsen.

Läs mer om glamping i Slite.

Bloggen Gotland upp och ner.

Sök vidare för att hitta ditt perfekta resmål

Har du fortfarande inte hittat precis det du letar efter? Här kommer några tips på hur du kan söka vidare. 

A camp

här kan du stanna en stund eller övernatta med husbil, husvagn och tält. Du hittar tips på var du kan tvätta, äta, göra gårdsbesök eller bo på lantgård.

A camp

Sök i sociala media

  • Använd sökfunktionen på Instagram eller TikTok för att hitta bra ställen att besöka. 
  • Du kan också läsa på taggarna för besöksmål i sociala medier och se vart du INTE ska gå. Barnvänligt kan vara big no no om ni planerar för en stilla middag på tu man hand.

Testa golfrestauranger 

Om du letar efter mat på vägen så är ett tips att kolla upp vad närmaste golfrestaurang erbjuder. Prisvärt, varierad meny och oftast väldigt gott! 

 

Taggar
Riks Artikel

Prenumerera på juristernas nyhetsbrev

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.