podcast news play företagaren I media förmån faq
En skattepolicy kan vara en del i ett större hållbarhetsarbete. Det finns dock inga krav på att ta fram en skattepolicy. Foto: Shutterstock

Vad är en skattepolicy?

En skattepolicy är inget obligatoriskt, men något som du som företagare kan ta fram om du på egen hand vill kommunicera de riktlinjer ditt företag har för hur ni hanterar skattefrågor.

Innehållet bestämmer du själv. Det kan exempelvis handla om att tydliggöra företagets avvägningar vid transaktioner där det skattemässiga rättsläget är otydligt, eller att formulera företagets inställning till att göra affärer med kunder eller leverantörer som inte betalar skatt på rätt sätt.

Inga krav på skattepolicy

En skattepolicy kan vara en del i ett större hållbarhetsarbete. Det finns dock inga krav på att ta fram en skattepolicy. Om man har en skattepolicy eller inte har ingen betydelse för exempelvis hur Skatteverket gör sitt urval av kontroller eller hur ditt företag beskattas.

Däremot finns det hos många företag ett stort intresse av att arbeta med hållbarhetsfrågor i ett bredare perspektiv, vilket också kan ge ökad affärsnytta.

Är du intresserad av hur du skapar en mer övergripande policy för ditt hållbarhetsarbete som helhet? Missa inte vår guide i 7 steg.

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Gå med idag!

Här listar vi 49 anledningar till varför du ska gå med i Företagarna.

Valet 2022

Allt för dig som är småföretagare och ska rösta i riksdagsvalet 2022.