podcast news play företagaren I media förmån faq
jobbmatchen

Jobbmatchen i Norrbotten

Till år 2025 uppskattas privata och offentliga arbetsgivare vara i behov av drygt 41 000 personer för att täcka ordinarie pensionsavgångar. Bara i Norrbotten. Därför tar vi nu gemensamt krafttag och lägger matchningen mellan arbetsgivare och arbetssökande i fokus. Vi tar matchen om jobben i Norrbotten och Västerbotten.

JobbMatchen är ett samarbetsprojekt mellan Företagarna i Norrbotten och Västerbotten samt Arbetsförmedlingen. Projektet drivs tillsammans med Länsstyrelsen Norrbotten, Region Norrbotten och Region Västerbotten och ska fokusera på att synliggöra tillgänglig kompetens. Vi vill hjälpa dig att hitta bästa matchningen för just ditt behov.

Både Norrbotten och Västerbotten står inför ett stort rekryteringsbehov och konkurrensen om arbetskraften kommer att bli allt tuffare. En del som blir allt viktigare är då att ta tillvara på den arbetskraft och kompetens som kommer till Sverige från andra länder. Och därför satsar vi nu ännu mer på matchningen mellan arbetsgivare och arbetssökande. Vi vill:

  • Tillvarata tillgängliga kompetenser och resurser.
  • Bidra till att tillgodose arbetsgivarens behov av arbetskraft och underlätta rekryteringsprocessen genom effektiv matchning i samarbete med andra aktörer.
  • Öka små och medelstora företags kännedom om Arbetsförmedlingens möjligheter och stöd för arbetsgivaren.
  • Öka tillväxten hos små och medelstora företag.
  • Utvecka och upptäcka nya arbetsmetoder.
  • Förbättra förutsättningarna för nyföretagande.

Projektet medfinansieras av Europeiska socialfonden.

ENKLARE — TILLGÄNGLIGARE

JobbMatchen är en rakare väg för dig som vill anställa och det viktigaste för oss är att du ska hitta rätt medarbetare. Det handlar om att se kompetensen, potentialen och möjligheterna. Vi möter dig på dina villkor och anpassar rekryteringsprocessen utifrån dina behov.

 

VÅRT ERBJUDANDE

Vi finns där du finns

Vi ser helhetslösningar och vill möta dig som arbetsgivare på dina villkor. Genom att träffas personligen, via telefon, mail eller annan lösning som passar just dig.

Matchning

Vi matchar dina specifika behov mot arbetssökande för att hitta rätt person för jobbet. Hittar vi ingen matchning ger vi dig verktygen för att ta rekryteringen till nästa steg.

Råd & stöd genom hela processen

Vad finns det för alternativ för dig som arbetsgivare i behov av kompetens? Vi strävar efter att hitta den smidigaste lösningen för dig, individuellt anpassad efter dina behov. Därför erbjuder vi stöttning från början till slut.

VÄLKOMMEN ATT HÖRA AV DIG TILL OSS

Vi vänder oss till små och medelstora företag samt offentliga arbetsgivare. Vi är branschöverskridande och välkomnar olika former av verksamhet. Om du är ett företag i en tillväxtfas men saknar arbetskraft, en arbetsgivare som vill utveckla ditt erbjudande men saknar viss kompetens, eller bara nyfiken på projektet - hör av dig till oss!

Martin Hultsten
Projektledare
010-487 47 84
martin.hultsten@arbetsformedlingen.se

Johan Vyöni
Biträdande projektledare
070-699 08 84
johan.vyoni@foretagarna.se

 

MATCHEN ÄR I FULL GÅNG!

Projeket pågår mellan 2015-09-01 och 2018-08-31.

Följ oss gänra på Företagarna Norrbottens Facebook där vi lägger ut information. 

Taggar
Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Gå med idag!

Här listar vi 49 anledningar till varför du ska gå med i Företagarna.