För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på ikonen nere till höger.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Bra uppslutning när Nätverket för kvinnliga företagare i Skara träffades

Publicerad 9 feb 2024
I början av februari träffades nätverket för kvinnliga företagare i Skara under temat ”Vad händer med företaget om?...” Morgonen på Green Tech Park i Skara bjöd på frukost, mingel och föredrag.

Magnus Bexell, försäkringsförmedlare från SÄKRA, pratade om vikten av riskanalys och att man bör tänka igenom vilka situationer du kan råka ut för som företagare. Han gav råd och tips kring försäkringar som företaget bör teckna, bland annat cyber-, ansvar och vd- och styrelseansvar.

Magnus gick också igenom försäkringar och avtal du får som anställd, som du behöver ordna själv som företagare. Pension är ganska känt för de flesta men Magnus tyckte att det är ännu viktigare med sjukförsäkring som täcker upp din inkomst vid långvarig sjukdom. Han gick dessutom igenom olika scenarier till exempel olycksfall, dödsfall och skilsmässa. Saker som kanske inte är det första man tänker på när man startar företag. Viktigt tyckte han också var att inte glömma kompanjons-/aktieägaravtalet som man skriver när man startar företaget.

"Det var trevligt att så många kom på vårt frukostmöte. Bra mingel till frukostfrallan", säger Mia Johnson, som driver företaget MEJC AB.

Nästa nätverksträff är 17 april kl 18:00 på Backens Lantgård, Vinköl.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna