För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Möt Marie Leandersson – ny ordförande för Företagarna Dals-Ed

Publicerad 11 apr 2024
Nyligen fick Företagarna Dals-Ed en ny styrelseordförande. Vi bad Marie Leandersson berätta lite om sitt företagande, vad som engagerar henne och hur planerna ser ut framåt för föreningen.

– Vi har tagit ett omtag då föreningen var på väg att läggas ner och vi är alla nya i styrelsen. Eftersom jag varit med lite på ett hörn under ett par år så föreslogs jag till ordförande. Det känns bra och jag tror det blir toppen när vi landat lite och kommit igång med styrelsearbetet, säger Marie.

Startar med små steg

Marie och hennes styrelsekollegor har hittills hunnit träffas för två möten, med målet att utse Årets Företagare och Årets Unga Företagare, då de också har planerat under vilka former de ska dela ut utmärkelserna. Hon berättar att de under den kommande perioden kommer att fokusera på att få igång nätverket, att få medlemmar att börja träffas igen.

– Vi ska starta med små steg och gå sakta framåt för att få en levande förening igen. Det blir en utmaning att förena våra tre geografiska områden centrum, Jordbron och Torpfors. En starkare gemenskap över ”gränserna” hoppas jag att vi kommer att kunna åstadkomma.

Nätverk och förmåner

Marie har varit medlem i Företagarna i två år. På frågan vad som fick henne att bli medlem svarar hon:
– Jag ville träffa fler företagare och vidga mitt nätverk och så tycker jag ju att Företagarnas förmåner är väldigt bra. Jag har framför allt nyttjat försäkringarna och rabatt på IKEA.

Hon driver Dals-Eds Skönhetssalong, där hon håller utbildningar och utför en rad olika skönhetsbehandlingar, som naglar, bryn, vaxning och fransar.

– Man ska känna sig avslappnad och få en go stund hos mig och min förhoppning är att man ska känna sig lite finare när man går härifrån efter en behandling.

Skapandet alltid i fokus

Marie berättar att hon drivit sitt företag i sju år, varav de senaste tre åren på heltid och hon arbetar själv, utan anställda.

– Jag startade företaget direkt när jag var klar med min utbildning och samtidigt var jag gravid, så det var en liten uppförsbacke. Min son fick börja följa med till salongen redan när han var tre månader. Inom mitt specialistområde är jag ensam här i Dals-Ed och har inga konkurrenter, vilket är både bra och dåligt för mig. Det roligaste med att driva mitt företag är att jag får skapa och möta många härliga människor.

Marie umgås mycket med familjen och har alltid skapandet med sig, även på fritiden.

– Jag gillar att baka, sticka och virka, helt enkelt att skapa saker och det är nog därför jag arbetar med det jag gör också, avslutar Marie.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna