För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagarfrukost i Kind på temat "En hållbar framtid med rätt kompetens"

Publicerad 2 feb 2021
Den 2 februari arrangerade Företagarna Kind en digital företagarfrukost med tema kompetensförsörjning, tillsammans med Miljöbron och Tranemo kommun. Miljöbron driver projektet 7 H Kompetens och informerade om vilka möjligheter som genom det finns för företag i Sjuhärad.

Michael Stomberg från Företagarna Kind hälsade välkommen och lyfte lite av utmaningarna med företagens kompetensförsörjning i Sjuhärad. Michael, som med sitt företag Tranemo Metall AB själv haft ett gott samarbete med Miljöbron, introducerade delar av teamet på Miljöbron. De berättade bland annat att de under året erbjuder företag inom Sjuhärad en möjlighet att utan kostnad delta i ett kompetensförsörjningsprogram. Som medverkande företag erbjuds man en behovsanalys av Miljöbrons team och tillgång till deras e-learning, som är designad för att fånga upp och utveckla hållbarhetstänk och identifiera kompetensgap. Dessutom får man hjälp med 1-2 utmaningar som de identifierar tillsammans med företaget, samt en specifik studentinsats under året. 

− Det finns såklart massa vinster med att delta beroende på vad man som verksamhet efterfrågar mest. Att få hjälp med muskler och kraft i arbetet med hållbarhet, att lära känna potentiella framtida arbetstagare, kunskapslyft, med mera. Generellt skulle jag framhäva att den största vinsten kommer i och med lyftet i det strategiska arbetet med hållbarhets- och kompetensförsörjningsfrågor som programmet innebär, säger Elin Ekström på Miljöbron.

Följ länken för att läsa mer om programmet eller kontakta Elin Ekström direkt på elin@miljobron.se

7H Kompetens – värdeerbjudande

Obs! Det finns i nuläget möjlighet för ytterligare 6-7 företag att delta i kompetensförsörjningsprogrammet, så företagare i Sjuhärad - tag chansen!

Fler nyheter från Företagarna