För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Insändare: Västernorrland behöver snabb uppkoppling

Publicerad 1 jul 2020
Regeringens kraftlösa bredbandspolitik splittrar stad och landsbygd på ett oroväckande sätt, skriver Joakim Sjöstedt, regionchef, Företagarna Västernorrland med flera i en debattartikel i Allehanda.

"I Västernorrland är 7 av 10 hushåll anslutna till fiber. Trots det saknar 6 av 10 av landsbygdsborna i länet en anslutning.

Sverige har råd att säkerställa likvärdig tillgång till bredband. Efterfrågan och behov finns. Nu vill vi se höjda röster och kraftfulla åtgärder.

Vi har därför startat Bredbandsuppropet i syfte att skapa ökad förståelse för behovet att fiberutbyggnaden också når landsbygden och sluter det digitala gapet mellan stad och land"

Det skriver Joakim Sjöstedt, regionchef, Företagarna Västernorrland tillsammans med Thomas S Nilsson, ledare, Byanätsforum, Hans-Erik Näslund, ordförande, Hela Sverige ska leva Västernorrland, Gunilla Kjellsson, ordförande, LRF Västernorrland och Mikael Ek, vd, Svenska Stadsnätsföreningen i en debattartikel i Allehanda.

Läs insändaren i sin helhet i Allehanda.

Fler nyheter från Företagarna