headphones newspaper video-player
Corona - råd och stöd till företag
  • Företagarna
  • Årets Unga Företagare och Årets Företagare i Vä...

Årets Unga Företagare och Årets Företagare i Västernorrland är korad!

27 aug 2020
Under trevliga former på residenset i Härnösand så utsågs dessa vinnare. Bakom utmärkelserna står organisationen Företagarna. Priserna delades ut av landshövding Berit Högman och Företagarnas regionchef Joakim Sjöstedt.

I går utsågs Örnsköldsviksföretagaren Robin Hörnkvist, Scenklart, till Årets Unga Företagare i Västernorrland.

– Vilken överraskning, det känns fantastiskt roligt, sa Robin Hörnkvist.
Scenklart är ett event- och produktionsbolag som levererar evenemang, företagsevent och artister.

– Robin är en drivande ambassadör för sin hembygd. Med kvalité, struktur och fingertoppskänsla sprider han glädje, säger Joakim Sjöstedt, regionchef för Företagarna Västernorrland.

Det var Ångeföretagarna Carina och Nicke Jonasson, RecondConcept, som utsågs till Årets Företagare i Västernorrland.

– Vi är tagna och omtumlade av att vinna. Vi tyckte det var stort att vinna kommunfinalen i Ånge redan, säger Carina och Nicke Jonasson.

RecondConcept har utvecklat en egen teknologi som återställer kundernas energisystem till ursprungligt skick. Det gör att energiförbrukningen minskar och därmed utsläppen av koldioxid.

– Carina och Nicke visar att det går att driva företag på en liten ort i Sveriges inland med kunder i hela landet och även internationellt, säger Joakim Sjöstedt, regionchef för Företagarna Västernorrland.

Dessa företagare ska nu tävla mot kandidater från övriga Sverige när det i oktober ska utses Årets Unga Företagare  och Årets Företagare i Sverige. Finalen går den 16 oktober i Stadshuset i Stockholm.

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap