headphones newspaper video-player
Corona - råd och stöd till företag

En fullspäckad dag för företagare i Umeå

25 nov 2019
Tisdagen bjöd på ett fullspäckat program för lokala företagare där Företagarnas vd Günther Mårder också deltog.

Tisdagen den 19 november hade Företagarna Umeå ett fullspäckat program, och även Företagarnas vd Günther Mårder var på plats.

Företagsbesök hos Smetanas Måleri & design

Dagens program inleddes med ett företagsbesök hos Smetanas Måleri & design på Lärlingsgatan i Umeå. Tord Smetana visade runt och berättade om sin verksamhet.  

Lunch med Företagarrådet

Företagarrådet; dvs. styrelsen för Företagarna Umeå, representanter från Umeå Näringsliv (Umeå kommun) och en rad lokala företagare möttes under lunchen. Temat för lunchen var lokala och nationella förutsättningar och utmaningar för företagande. Förutom de redan engagerade företagarna i rådet, bjöds även fler företagare in till rådet. Även Günther Mårder deltog under lunchen som hölls på Cinco restaurante. 

Ny & Nyfiken på Företagarna

Nästa punkt på programmet var en träff för medlemmar i Företagarna och anda som vill veta mer om organisationen - Företagarnas politiska arbete, nätverk och kort om de förmåner och annat medlemmar erbjuds. Denna träff, som hölls på Great Hub leddes av Günther Mårder och Peter Eklund från Företagarna Umeå. Matilda Henningsson, Community Manager på Great Hub visade även deltagarna runt i de mycket trevliga lokalerna som erbjuder en co-workinglösning med tillgång till nätverk av investerare, mentorer och aktiviteter såsom föreläsningar och workshops. 

Open Space - en kväll om ledarskap

Dagen avslutades med en helkväll med fokus på ledarskap, ur ett praktiskt och jordnära perspektiv. Günther Mårder modererade kvällen och de lokala ledarskapsspecialiseterna Carolina Lundberg, vd Connectia, och Thomas Karlsson, vd Ledarguide, ledde i samtal kring ledarskapsfrågor.

Ledaren i yrkeslivet likväl som tränaren i laget, är en av de viktigaste komponenterna för att bygga ett högpresterande team. - Carolina Lundberg

Carolina inspirerade kring att bygga bra medarbetargrupper i konkreta och levande samtal.

Thomas pratade på temat Att leda i motgång och gav konkreta tips på hur man steg för steg kan ta sig vidare.

Kriser, tuffa utmaningar och beslut kan leda till stora konsekvenser. Hur leder du "when shit hits the fan?" - Thomas Karlsson

Open Space på P5 var mycket välbesökt och uppskattat evenemang som även bjöd på en hel del nätverkande, trevliga möten och samtal. 

Ett stort tack till alla er som deltog under dagen, och även till våra fantastiska samarbetspartners kring dagen.

 

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap