podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagarnas ordförande: "Bojorten är viktig för Kristinehamn"

Publicerad 22 sep 2023
Den historiska Bojorten i Kristinehamn ska säljas. Och visst finns det ett intresse för näringslivet att ta över den. Men med schyssta och ärliga förutsättningar, säger Företagarnas ordförande i Kristinehamn Patrik Ekman.

Kommunstyrelsen i Kristinehamn beslutade nyligen att bojorten Christine af Bro ska säljas. Det rapporterade Nya Kristinehamns-posten. Kommunstyrelsens ordförande i Kristinehamn Lars Nilsson (S), menar att det har varit en kostsam saga att renovera bojorten, som är ett flaggskepp för Kristinehamns kommun och världens enda flytande stadsvapen.

Bojorten - en kostsam saga 

I en insändare till NKP skriver Företagarnas ordförande Patrik Ekman att han tycker att kommunen bör tänka både ett och två varv innan man lägger fram något för näringslivet:

- Jag tycker att kommunen bör inleda en dialog med de näringslivsorganisationer som finns i Kristinehamn säger han och fortsätter:

- kommunen ska inte bara skyffla över en kostnad på näringslivet bara för att den själv inte kan betala.

Behöver ge näringslivet schyssta villkor 

Patrik menar att med rätt förutsättningar kan det bli en bra affär för en entreprenör att arrendea bojorten men att kommunen inte kan förvänta sig att denne ska ha råd att ta alla dessa kostnader som kommunen stått för i alla år. 

- Jag tror att det finns flera intresserade lokalt och finns det bara en klar och schysst uppgörelse med tydliga villkor tror jag att det går att lösa. Bojorten är viktig för Kristinehamn, säger Patrik Ekman avslutningsvis till tidningen. 

Fler nyheter från Företagarna