För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

65+ på Bryggan i Sunne med DLXA

Publicerad 24 jun 2020
Ingenting är omöjligt, eller hur? De ställde om och gör något för de som fyllt 65. Läs den underbara berättelsen om projektet!

Växtlust Värmland har ett Leaderprojekt där företagare från flera delar av Värmland arbetat tillsammans i en innovationsprocess. DLXA:s Ulrika Frykestam har varit konsult och ledare i denna grupp, där de arbetat med att ta fram en produkt eller tjänst till marknaden. Gruppens mål har varit resan (samverka, byta erfarenheter, få nya verktyg i sitt egna företag samt nya kontakter).

Under rådande tid har de pratat om man skulle kunna göra skillnad för någon målgrupp som varit utsatt på grund av corona pandemi. Då kom detta förslag att de skulle kunna göra något för målgruppen 65 +, som de upplever har haft svårt att mötas och umgås samt att många har varit instängda en längre tid. Vad händer i hjärtat när människor inte får träffas och skratta tillsammans?

På DLXA (Det lilla extra) arbetar man med utveckling av människor i sin verksamhet. En av deras konferenslokaler ligger vid frykens kant i Sunne och enligt de, en av de finaste platser för att bedriva utveckling och inspiration.Man har under våren renoverat den egna utemiljön vid DLXA och då hände något häftigt.

Flera av de äldre som bor runtom där de har sin lokal, frågade om de fick vara med och hjälpa till.

Någon uttryckte att "vi är rastlösa och har inte något att göra under dessa tider", när så mycket har stängt ner på grund av pandemi. De började hjälpa de med att rensa rabatter, såga ner träd, måla och framförallt började de prata om livet.

Någon hade varit lantbrukare och haft skog och mark att sköta, medans någon annan hade haft en lång karriär inom skolans värld och levt för att hjälpa andra. Nu har de valt att flytta till lägenhet för att få ett enklare liv när kroppen inte är som förr. Men jag är samma person här inne, sa någon och pekade på sitt hjärta.

Då kände de att

"för dessa människor vill vi göra något extra, det lilla extra som vi står för."

När Ulrika fick höra idén från innovationsgruppen och sedan lade ihop det med våra egna känslor så var det självklart att vi skulle erbjuda att testa denna innovationsidé i våra lokaler.

Processen med 65 + på bryggan tog då fart. Inom gruppen har det varit företagare och representanter från många olika branscher och där flera varit enormt utsatta som företagare i denna pandemi.

Då föddes ännu en viktig grundpelare i denna process. Vi som företagare behöver samarbeta, hjälpa varandra och framförallt inspirera varandra till att skapa resultat. Idén blev därför att så många olika branscher och företag ska vara med i 65+ på bryggan och få möjlighet att visa sina egna produkter/tjänster som finns för denna målgrupp.

Den 23 juni, klockan 11.00 öppnade DLXA, som drivs av Ulrika Frykestam, som också är Vice vd i Företagarna Sunne,  65 + på BRYGGAN där människor i denna målgrupp får möjlighet att komma och njuta av god mat och fika i härlig miljö, samt ta del av evenemang som skapar glädje, utveckling, möten samt inspiration.

65pabryggan2.png


Då det finns 40 sittplatser, så är deras tips att förboka biljett, så du inte missar din chans.Är du dessutom kund hos Fryksdalens sparbank har du möjlighet att köpa biljetter via dem.

Där får du gå 2 betala för 1. Pris per biljett är 195:-, säsongskort kostar 1350:-.De kommer att köra 8 tisdagar med olika teman, där säsongsavslutningen är 11 augusti.

Så boka redan nu in 30 juni, 7 juli, 14 juli, 21, juli, 28 juli, 4 augusti och 11 augusti. 11:00-14:00

Några av de teman som kommer är : Kungligt Bingo, Från Gummistövel till finsko, Digitala världen är den för mig?

Då det absolut viktigaste i dessa tider är att vi håller oss friska, så  arbetar de hårt med de restriktioner som finns:

Två meters avstånd, handsprit finns tillgänglig, endast 40 personer per sittning som placeras ut i flera lusthus och tält utomhus. Deras personal stannar hemma vid minsta symtom och det förväntar de sig att deras  gäster också gör.

Men nu är vi nyfikna, hur gick det då? 

Det blev succé, säger Hanna Jonsson som jobbar med sälj och marknad på DLXA och också sitter i Företagarna Sunne.

- Vi har endast 3 biljetter kvar till nästa tisdag av totalt 40. Så det känns fantastiskt! Vi hade också besök av en förskoleklass som sjöng Lalehs låt Goliat, Vi ska ta över världen. Då rann tårarna på många av besökarna. Vi är så nöjda och glada över premiären och att få göra det här. Nu längtar vi tills nästa tisdag, fortsätter Hanna med ett skratt som avslutar vårt samtal.

Boka din biljett redan idag på telefon: 073-340 28 81 eller via Mail: hanna@dlxa.se.

#65+påBryggan #TackFryksdalenssparbank
#växtlustvärmland

dlxa.png    fryksdalenssparbank.jpg

 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna