podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Meet & Greet med Solna stad 2021

Publicerad 23 dec 2021
Vi är stolta Solnaföretagare. Och glada Solnabor. För vi småföretagare har skapat 23 238 jobb och dragit in 1,1 miljarder till kommunen i skattepengar! Helt fantastiskt!! Snacka om att göra skillnad! Detta var ett av ämnena vid höstens Meet & Greet med Solna Stads politiker och näringslivschef.
Bild 1. Väfärdsskaparna Solna-Tårta, 2. Styrelsen Företagarna, Kommunstyrelsens ordförande Pehr Granfalk, 3. Styrelsen Företagarna, Näringslivschef Evrim Erdal, 4. Centerpartiet Anna Lasses, 5. Centerpartiet Anna Juhlin, 6. Krisdemokraterna Andreas Hulusjö, 7. Liberalerna Lars Granath, 8. Moderaterna Pehr Granfalk, 9. Moderaterna Lars Rådén, 10. Moderaterna Jenny Petersson, 11. Miljöpartiet Victoria Johansson, 12. Socialdemokraterna Sara Kukka-Salam, 13. Socialdemokraterna Peter Rangwe, 14. Sverigedemokraterna Mats Fyhr, 15. Vänsterpartiet Sandra Lindström, 16. Näringslivschef Evrim Erdal, 17. Meet-Greet Solna Stad


Småföretagare = Välfärdsskapare

1,1 miljarder – hur funkar det? Jo, kommunerna får sina skatteintäkter från den skatt som kommunens invånare betalar. Men innan skatt kan betalas måste den ju intjänas någonstans. Dvs det måste först finnas företag, organisation eller statlig institution som betalar ut lön eller motsvarande, för att kommunen ska kunna få skatteintäkter. Och där står alltså vi småföretagare i Solna för 1,1 miljarder eller 28%. Det kan vara personer som är anställda i sina egna företag, eller företag som i sin tur anställer ytterligare fler personer. 1,1 miljarder – det är mycket som Solna stad gör för dessa pengar. 23 238 arbetstillfällen och 1,1 miljarder – vi småföretagare är verkligen välfärdsskapare!

Varje skattekrona måste skapas innan den kan fördelas. Fyra av fem jobb skapas i små och medelstora företag. Företagare driver Sverige framåt.

Solnaföretagare lyckligt lottade

Företagare är lyckligt lottade i Solna, eftersom politikerna i Solna överlag har en god förståelse för vikten av företagande i staden, och därför är måna om att ha ett gott företagarklimat inom staden. Detta gäller alltså alla partier i Solna! (Med undantag av Solnapartiet, som tydligt uttalat att de inte finner näringspolitiska frågor viktiga.) Man ska dock inte glömma att det finns många slags företag, och att olika företag behöver olika förutsättningar för att kunna verka. Det är därför viktigt för oss i Företagarna att ha en kontinuerlig och bra dialog med såväl politiker som tjänstemän, för att fortsätta utbilda, coacha och stötta politikerna med att se ur flera och olika perspektiv samt ta de bästa besluten framåt.

Meet & Greet 2021

När restriktionerna temporärt luckrades upp under hösten passade vi på att ha en ”Meet & Greet” med representanter från alla partier (ej Solnapartiet) samt tjänstemän från näringslivskontoret. Vi bjöd på tårta och presenterade resultatet från rapporten Välfärdsskaparna 2021. Därefter fick varje parti informellt berätta om de tankar som finns inför valrörelsen när det gäller småföretagare och relaterade näringslivsfrågor.

Valet 2022 närmar sig

Företagarna är Sveriges största organisation för företagare. Det är få som har missat hur Företagarna under pandemin har arbetat stenhårt mot politiker och statliga institutioner för att ge företagare och företag bästa förutsättningarna att komma igenom pandemin. Nu gäller det att ställa om och tänka ytterligare framåt, för valet 2022 närmar sig med stormsteg!

Företagarna är förvisso partipolitiskt obundna, men arbetar med näringspolitiska frågor för att skapa ett bra företagarklimat. Vi i Solna planerar att ha ett liknande upplägg som vi hade inför valet 2018; då genomförde vi två politiska debatter, en under våren och en någon vecka innan valet.

Är du Solnaföretagare och intresserad av att vara med? Eller har du en fråga du tycker borde drivas inför valet? Kontakta då någon av oss i styrelsen. Här hittar du våra kontaktuppgifter. Vi vill alltid prata med Solnaföretagare, och höra på synpunkter eller få inspel.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna