headphones newspaper video-player
Corona-pandemin Artiklar för företagare

Det här är Företagarna Lidingös nya styrelse

24 mar 2020
I en situation som är ansträngd för snart alla företag formerar vi om oss – för att hjälpa er på bästa sätt.

Katarina Palmstierna är sedan många år en av de absolut viktigaste krafterna i näringslivet på Lidingö. Vi har henne att tacka för väldigt mycket av allt positivt som händer i vår kommun. Inte minst har Katarina genomfört mycket som ordförande i Företagarna Lidingö. Nu gör vi ett par ändring i Företagarna Lidingös styrelse. Katarina Palmstierna får mer utrymme och tid till sina många engagemang, som årets handelsutredning på Lidingö, projekteringen av nya Stockby industriområde och organisationen Lidingö Näringsliv.

Av samma anledning lämnar Cecilia Grahn vår styrelse för att arbeta ännu mer med handelsfrågor och sitt växande engagemang för Lidingö Centrum. Jag heter Jonas Melcherson och tar över ordförandeposten i vår lokala förening.

Jag har suttit i styrelsen det senaste året och bekantat mig med arbetet, våra kontaktytor och föreningen.

Företagarna Lidingös styrelse är nu: Anita Nordlund, Sara Soraya Melander, Katarina Palmstierna, Henrik Hanner, Wilhelm Brandelius och jag själv.

Anita Nordlund är ny ledamot. Anita har företaget A. Nordlund AB och är även delägare i Wacano AB. Anita arbetar med pedagogiska utbildningspoddar som med smarta utskick används för kompetensutveckling och personalintroduktion. nordlund.anita@gmail.com / 0708-358502, välkommen Anita.

Vi välkomnar också Sara Soraya Melander till styrelsen. Sara driver Lidingö Glass AB i Dalénum och serverar välgjorda exotiska fruktglassar och perfekt chokladglass samt bästa möjliga service. Mejla Sara på sara@lidingoglass.se.

Wilhelm (vice ordförande) och Anita kommer att arbeta närmast er medlemmar. Sara och jag kommer att arbeta med media och nya målgrupper lokalt. Henrik är kassör. Katarina drar fortsatt det tyngsta lasset, nämligen opinion och regelbunden kontakt med våra lokalpolitiker.

Efter årsmötet förra veckan startar vi ett nytt år som kommer att vara speciellt på många sätt. Vi hade redan börjar arbeta med handelsfrågor när de nya samhällsutmaningarna kom, och de kom snabbt. Handeln, butiker och mötesplatser har tagit en ordentlig törn redan tidigt under coronakrisen och vi är fullt medvetna om att fler branscher kommer att möta stora utmaningar.

När Fredrik Elzén och jag möttes med våra hundar här om dagen pratade vi om Malins och Fredriks företag Rozen clean. Städföretaget har etablerats som en stor verksamhet med många anställda vars arbetssituation snart kan bli svår. Även om städning av ytor är en mycket god idé i sammanhanget så börjar kunder tveka att släppa in städpersonal i sin hemkarantän. Det är bara ett exempel. Vi hör fler varje dag. Vi ringer nu runt till alla medlemmar och kollar läget, för kanske kan vi kan hjälpa er med något konkret.

Ni är självklart även varmt välkomna att höra av er:

Jonas Melcherson,
styrelseordförande, 48 år, bor i Gåshaga.

Soloföretagare som formger företags logotyper, grafiska identitet och webbnärvaro
Ring mig på 070-679 0996 eller mejla till mail@jonasmelcherson.com

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap