headphones newspaper video-player
LIVE på fredag - allt om Brexit för företagare

En tårta för vår starka småföretagsamhet

Idag firade vi, genom att överraska våra folkvalda kommunalpolitiker med en tårta – en vanlig grå måndag. Vad var det då som påkallade det här söta och gräddiga initiativet?
Publicerad 9 apr 2019

Jo, hur Lidingö utmärker sig i företagsamt. Färska siffror som värmer och ger oss energi. 34 % av skatten från boende som skattar på Lidingö är från småföretagare och soloföretagare. Den enskilt största källan till skatteinkomster för vår kommun. Högre än rikssnittet, vi tycker att det är rätt coolt och politikerna i majoriteten håller med helt och hållet med oss. De blev mycket glada och var inte sena att le och instämma i vår entusiasm. Läs rapporten för Lidingö här.

Under Lidingö Näringslivs möte bjöd Företagarna på tårta, medan organisationen Lidingö Näringsliv presenterades en rykande färsk rapport rörande Lidingös näringsliv och dess behov. Ett mycket bra möte med högt i tak och en positiv anda. Mer om innehållet i Rapporten kommer inom kort.

Med på kalaset var representanter från näringslivet, politiken och staden. Tårtkalaset pågår runt om i hela Sverige för att bland annat uppmärksamma småföretagens bidrag till de kommunala skatteintäkterna.

Kör hårt alla Lidingöföretagare. Ni är väldigt många, mycket starka och dessutom sedda. Håll utkik efter den kommande rapporten.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna

Regeringen rattar om i stöden

Företagarna välkomnar att regeringen nu rättar till en del uppenbara brister i coronastöden till drabbade företag. Viktigast av allt är dock att pengarna betalas ut.

Beredskap för bredare nedstängning

Med regeringens förslag om ytterligare begränsningsåtgärder med stöd av den tillfälliga pandemilagen blir det möjligt att stänga ner fler verksamheter.

Höj tempot i den digitala omställningen

Digitalisering är en prioriterad fråga för EU-kommissionen och för regeringen. Företagarna anser att den bör fokusera på att underlätta för mindre och växande företag.

Mer från hela Sverige


Krönikor


Coronakrisen