För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

En tårta för vår starka småföretagsamhet

Publicerad 9 apr 2019
Idag firade vi, genom att överraska våra folkvalda kommunalpolitiker med en tårta – en vanlig grå måndag. Vad var det då som påkallade det här söta och gräddiga initiativet?

Jo, hur Lidingö utmärker sig i företagsamt. Färska siffror som värmer och ger oss energi. 34 % av skatten från boende som skattar på Lidingö är från småföretagare och soloföretagare. Den enskilt största källan till skatteinkomster för vår kommun. Högre än rikssnittet, vi tycker att det är rätt coolt och politikerna i majoriteten håller med helt och hållet med oss. De blev mycket glada och var inte sena att le och instämma i vår entusiasm. Läs rapporten för Lidingö här.

Under Lidingö Näringslivs möte bjöd Företagarna på tårta, medan organisationen Lidingö Näringsliv presenterades en rykande färsk rapport rörande Lidingös näringsliv och dess behov. Ett mycket bra möte med högt i tak och en positiv anda. Mer om innehållet i Rapporten kommer inom kort.

Med på kalaset var representanter från näringslivet, politiken och staden. Tårtkalaset pågår runt om i hela Sverige för att bland annat uppmärksamma småföretagens bidrag till de kommunala skatteintäkterna.

Kör hårt alla Lidingöföretagare. Ni är väldigt många, mycket starka och dessutom sedda. Håll utkik efter den kommande rapporten.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna