För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Johan Södergren Mäktig kraft när största företagarorganisation samlas

Publicerad 21 maj 2024
Att vara en del av Sveriges största väloljade demokratiska företagarmaskineri är en ynnest, skriver Företagarnas regionchef i Mellansverige, Johan Södergren, apropå Företagarnas kongress.
Krönika Detta är en kommenterande text, åsikterna är skribentens egna.

Den 23–24 maj samlas företagare från hela Sverige i Gävle för att fatta viktiga beslut om Företagarnas framtid. Det kommer att bli en härlig blandning av tunga politiska företagarfrågor, lättsamt nätverkande och inspirerande företagarexempel. Själv står jag på startlinjen som ny regionchef i Mellansverige och kliver in med stor energi i ett mycket viktigt uppdrag. Och jag har redan märkt vilken otrolig kraft det finns i en organisation som företräder 60 000 företag.

Att vara en del av Sveriges största väloljade demokratiska företagarmaskineri är en ynnest. Vår styrka ligger inte bara i vår storlek utan också i vår förmåga att mobilisera och engagera alla medlemmar i viktiga frågor. Som nu på kongressen – det blir en mäktig känsla att se alla som har möjlighet att vara med.

Toppolitiker och forskare talar på Företagarnas kongress

Diskutera och påverka

Inför det stundande EU-valet är det extra viktigt att skänka demokratin en tanke. Företagarnas kongress är vårt sätt att säkerställa att alla våra medlemmar får sin röst hörd. Under kongressdagarna kommer flera tunga politiker också medverka, vilket ger oss en unik möjlighet att påverka och diskutera politiska frågor som berör företagandet i Sverige. 

Det blir intressant att lyssna på partiledare, EU-kandidater och ministrar. Men allra mest ser jag fram emot att, tillsammans med Felicia Pournasiri (ny regionchef i Norrbotten), moderera företagarpanelen Våga växa! med bland annat Årets företagare i Sverige 2023, Woolpower. 

Hon är Företagarnas nya regionchef i Norrbotten

Svart bälte i att förbättra företagsklimatet

Jag har redan haft förmånen att få vara en del av vår vd Benjamin Dousas turné i landet, där vi träffat lokalföreningar, förtroendevalda, företagare, politiker och offentliga tjänstepersoner som jobbar med näringslivsfrågor. Många gånger fick jag bekräftat hur engagerade våra medlemmar är och hur mycket arbete som pågår för att förbättra företagsklimatet i Sverige. Vi har många exempel på hur Företagarna jobbat fram förbättringar, men också exempel som visar att vi har mycket kvar att göra. Tur då att våra medlemmar ofta har svart bälte i just detta – att kavla upp ärmarna!

Att på turnén få träffa så många inspirerande människor och höra deras historier har gett mig en stark känsla av gemenskap och ett ännu större driv att jobba för våra medlemmar. Det är tydligt att Företagarna spelar en avgörande roll i att stödja och utveckla Sveriges småföretagare. Genom vårt arbete kan vi skapa en bättre vardag för företagarna, vilket i sin tur stärker hela landets ekonomi. 

Företagarnas nya vd och regionchef besökte Gävleborgs hängivna näringsliv

Färgstarkare Sverige med entreprenörer

Företagarna står inför många utmaningar, och jag är övertygad om att vi, genom att arbeta tillsammans, kan övervinna dem. Det är i de små företagen som mycket av innovation och entreprenörskap sker, och det är där Sveriges framtid skapas. Ni vet det där med att 4 av 5 nya jobb skapas i småföretag. Men Sverige skulle också bli så mycket mer svartvitt utan hela spektrumet av entreprenörer vi har i vårt land. 

Hoppas vi ses i Gävle!

Taggar
Fler nyheter från Företagarna