headphones newspaper video-player

LIVE: Allt om tjänstebil

Undvik misstagen om du är på väg att skaffa tjänstebil - i detta avsnitt blir du guidad av experterna och får en insikt i politiken bakom nya förmånsreglerna.
Publicerad 5 feb 2021

Förändringar för den som kör förmånsbil var på agendan när Günther Mårder välkomnade till 2021 års första Företagarna LIVE. 

I studion för att svara på tittarnas och andra frågor var Fredrik Isakson, försäljningsdirektör på Volvo Cars Sverige och Philip Thunborg, Företagarnas expert på infrastruktur och hållbarhet.

Bägge kunde konstatera att de förändringar som införts och planeras komma för förmånsbilsförare till stor del är problematiska. Bland annat syntes bekymrade miner över de ökade kostnaderna för företagen, någon extra tusenlapp i månaden nämndes, och också att förslagen faktiskt kan göra så man tappar fart i omställningen för bättre klimat- och miljö.

Företagaren Emma Sommare, vd Sommare Profil, kunde vittna om att hon inte är helt säker på att hon till följd av förändringarna kommer fortsätta köra tjänstebil i framtiden.

Mer positiv var Lorentz Tovatt, klimatpolitisk talesperson på Miljöpartiet som tillsammans med den inte i frågan lika nöjda Jessica Rosencrantz, klimat- och miljöpolitisk talesperson hos Moderaterna, var med via länk och diskuterade. 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna

Locket på om Las

Trots regeringens löfte om att utredningarna om ny arbetsmarknadspolitik skulle föra dialog har kontakten varit i det närmaste obefintlig.

Småföretagen ser ljusning

Antalet arbetstillfällen i de svenska småföretagen har minskat kraftigt under det senaste året, men nu ser de ljust på framtiden igen, visar en ny rapport.

Mer från hela Sverige


Coronakrisen


Krönikor