headphones newspaper video-player

Företagare luras av fakturalikt erbjudande

Se upp för detta erbjudande - utformat förvillande likt en faktura - som är ute efter att få in pengar från företagare. Nu finns avsändaren Officeconnectstore med på Svensk Handels varningslista.

Företagarnas jurister har under sommaren fått höra om en ny aktör på området erbjudanden och bluffakturor att se upp för.

En av organisationens medlemmar, som driver en bokföringsbyrå, fick detta utskick i brevlådan. Utskicket är förvillande likt en faktura, trots att det egentligen handlar om ett erbjudande. Något som kan få många stressade företagare att betala av bara farten.

Företaget som skickat ut erbjudandet, Officeconnectstore, finns sedan i somras på Svensk Handels varningslista, berättar Karin Berggren, jurist på Företagarna. Hon varnar för detta och liknande utskick och manar till uppmärksamhet.

 Detta är ett fult sätt att lura företagare att betala får sådant de inte tänkt beställa. Det är viktigt att företag i sin marknadsföring är tydlig mot andra företag. Det finns en risk att de som inte är uppmärksamma betalar vad de tror är en faktura och då ingår de ett avtal enligt det finstilta, säger Karin Berggren.

Om du är tveksam på en faktura eller erbjudande du fått på posten har du möjlighet att titta om företaget finns med på Svensk Handels varningslista. Du kan också anmäla företag du fått tveksamma erbjudanden eller fakturor från, till listan.

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap