podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Matentreprenörer korade till Årets Företagare i Lekeberg

Publicerad 9 jun 2022
Årets Företagare i Lekeberg 2022 är de rosa matentreprenörerna Rebecca Andersson och Linda Larsholt.

Under onsdagen blev det äntligen dags för att kora Årets Företagare i Lekeberg 2022. De lyckliga vinnarna blev i år duon bakom den populära rosa foodtrucken Pinklish, nämligen Rebecca Andersson och Linda Larsholt - entreprenörerna som sprudlar av matglädje och serverar närproducerad snabbmat av bästa kvalitet. På plats var Företagarna Örebros styrelsemedlem Ia Klingnéus som delade ut diplom och blommor till de chockade och glada vinnarna. 

- Vilken underbar överraskning vi fick idag! Rörda och lyckliga över att ens bli nämnda i sammanhanget "förebilder för kvinnliga företagare", säger de lyckliga vinnarna. 

Vinnarmotivering lyder:

Det blir närmast lapp på luckan när dessa två modiga företagare driver sin verksamhet. En av Sveriges mästare slår sig samman med en annan stjärna, de kastar loss från anställning och magi skapas. Kunderna bjuds dessutom in till att göra samma sensationella resa hemma. Här sprids både glädje och smaker. Det ska vara skönt, det ska vara grönt - och en hel del rosa. Årets företagare i Lekeberg är en duo på hjul: Rebecca Andersson och Linda Larsholt som driver företaget Pinklish.

Vi säger stort grattis till doun som även uppvaktades av Erica Severin, Lekebergs Sparbank, och Johan Niklasson, Lekebergs kommun.

Om Årets Företagare

Utmärkelsen Årets Företagare har gamla anor. Redan för över 80 år sedan delades föregångare till dagens utmärkelse ut. Från mitten av 1980-talet har Årets Företagare korats lokalt och sedan 2007 väljs även en vinnare för hela landet.  

Årets Företagare delas ut till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare. Alla branscher kan premieras samt företagande inom olika tjänstesektorer.

Fler nyheter från Företagarna