podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagarnas RosMarie Lundqvist ny ordförande i Noras Näringslivsråd

Publicerad 1 jul 2022
Det blev en nystart för Noras Näringslivsråd under måndagen. Ny ordförande är nämligen RosMarie Lundqvist från Företagarna.
RosMarie Lundqvist är ny ordförande i Noras Näringslivsråd.

Måndag den 27 juni hade Noras Näringslivsråd sitt första möte med den nya uppsättningen av företrädare. Rådet har funnits sedan tidigare men nu är det representanter och ordförande från näringslivet som styr dagordningen. 

Representanter från näringslivet

I Näringslivsrådet sitter representanter från sektorerna vård & omsorg, gröna näringar, handeln, tillverkningsindustrin, tjänsteföretag samt kommunen. Ordförande för näringslivsrådet är RosMarie Lundqvist, som också är ordförande för Företagarna i Nora.

- Vi har tidigare haft en bra samverkan med kommunen, men med den här förändringen så känns det som att vi har möjlighet att driva på utvecklingen i de frågor som är viktiga för Noras företag, säger RosMarie och fortsätter:

- För ett år sedan gjorde näringslivet en skrivelse till kommunen där vi efterlyste en näringslivsstrategi, och nu är den på gång. Vi är med och påverkar så att det blir tydliga, mätbara mål, och handlingsplaner som skapar konkreta åtgärder.


Bild från måndagens nya Näringslivsråd i Nora. 

Samverkan mellan kommun och näringsliv

Målet är att samverka mellan kommun och näringsliv, något som RosMarie Sundqvist har god erfarenhet av sedan tidigare. I våras presenterade hon bland annat Företagarnas rapport Företagarfakta 2022 och bjöd kommunen på tårta.

- Idag har vi berättat för Nora kommun att 1 797 av jobben som finns i bygden finns i de små företagen. Vi ser en synlig trend i att det är de små företagen som skapar jobben här i kommunen, sa RosMarie då. 

Foto: Företagarnas ordförande i Nora RosMarie Sundqvist tillsammans med Nora kommuns näringslivsutvecklare Cecilia Lundkvist-Sundin.

Fler nyheter från Företagarna