podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Unga Örebroduon om priset: "Jätteärofyllt"

Publicerad 20 aug 2021
De har löst ett uråldrigt problem och nu hyllas de för sin affärsidé Period Pack. Lova Svensson och Amanda Mattsson har blivit Årets Företagare i Örebro län 2021, rapporterar SVT Nyheter.
Lova Svensson och Amanda Mattsson har blivit Årets Företagare i Örebro län 2021.

Det var på torsdagen under en coronavänlig ceremoni på Örebro Slott som Årets Företagare i Örebro län 2021 delades ut av Landshövding Maria Larsson och Företagarnas regionchef Eva Cooper

- Två drivna tjejer, helt orädda som vänder sig till 50 procent av världens befolkning med menskydd som ska vara tillgängliga på arbetsplatser, skolor och restauranger, säger Landshövding Maria Larsson till SVT Nyheter i Örebro. 

Vinnarna, Lova Svensson och Amanda Mattson, blev övervädligade och lyckliga när de ödmjukt tog emot priset. Nu gör de snart upp i riksfinal i Blå huset i Stockholm.

- Det betyder jättemycket och är det finaste priset vi har fått, säger Amanda Mattson till nyhetsredaktionen. 

Period Packs vision är att mensskydd på toaletter ska bli lika självklart som toalettpapper och tvål. Örebrobolaget som snabbt har expanderat startade som ett UF-företag 2019. I dag drivs Period Pack på heltid med återförsäljare runt om i hela landet.

Vinnarmotiveringen löd: 

Tidlöst problem där marknaden för lösningen är närmast oändlig och skalbarheten enorm. Duon som tillsammans blir Årets företagare i Örebro län är hårt arbetande och orädda. Om man inte tänker stort blir det inget, och vips lanserar man sin verksamhet i Dubai. Den som lyckas där kan lyckas överallt, och vi är övertygade om att deras mål om ett slags världskvinnovälde kommer att uppfyllas. När vi behöver det, där vi behöver det.

Fler nyheter från Företagarna