För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

De är Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Norrbotten 2024

Publicerad 19 jun 2024
Under onsdagseftermiddagen fick Jens Lundqvist och Samuel Holmström, Lundqvist Trävaru AB utmärkelsen Årets Företagare Norrbotten 2024. Årets Unga Företagare tilldelades Janina Larsson som driver Mimmis Boutique i Arvidsjaur.

Priserna delades ut under en ceremoni på Stadshotellet i Luleå av landshövdingen, Lotta Finstorp.  

Den 11 oktober delas Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Sverige ut i den magnifika Blå Hallen i Stockholm Stadshus. Där kommer våra regionala vinnare från Norrbotten att möta övriga regionala vinnare i Sverige. Totalt är det 21 regionalfinalister som gör upp om den nationella titeln. 

Den typiska sportfrågan "hur känns det?" ställdes till Jens Lundqvist efter att han tog emot diplomet och statyetten. 

Såklart är det skitkul, känner tacksamhet till priset men även att vara med på resan vi gör. Framför allt att omges av vår personal som hjälper till och möjliggör vår resa men också extremt tacksam över våra kunder som väljer oss. Skitkul och tacksam!

- Jens Lundqvist


Jens Lundqvist tog emot priset som Årets Företagare. Företagets VD
Samuel Holmström kunde dessvärre inte närvara under utdelningen.

Motiveringen till utmärkelsen Årets Företagare löd följande; 

Lundqvist Trävaru har genom innovativ teknologi och starkt ledarskap förnyat byggindustrin och visat imponerande affärsframgångar under Jens Lundqvist och Samuel Holmströms ledning.  

Till Janina Larsson som blev Årets Unga Företagare ställdes även den typiska sportfrågan "hur känns det?". 

Det känns hur roligt som helst, det känns jättestort för mig själv men också roligt att Arvidsjaur får synas. Utmärkelsen ger ett kvitto att det syns och uppmärksammas det man gör.

- Janina Larsson


Janina Larsson med diplom och statyett.

Motiveringen till utmärkelsen Årets Unga Företagare löd följande; 

Janina Larsson har med stort engagemang och kreativitet utvecklas Mimmis Boutique till en framgångsrik klädbutik som erbjuder en unik shoppingupplevelse. Hennes initiativ med live shopping har skapat en stark kundbas och bidragit till att göra Arvidsjaur till en attraktiv plats att bo på.  

Vinnarna har utsetts av en extern jurygrupp tillsammans med Företagarna Norrbotten. Företagarna Norrbottens Regionchef Felicia Pournasiri riktade några väl valda ord till vinnarna. 

Grattis till vinnarna! Era insatser och framgångar är en inspiration för oss alla och visar kraften av innovation och starkt ledarskap. Vi är stolta över att ha sådana fantastiska entreprenörer i vår region!

- Felicia Pournasiri

 Om Årets Företagare:  

Årets Företagare är en utmärkelse som delas ut för att synliggöra företagare som genom sitt engagemang och entreprenörskap driver och utvecklar sina verksamheter på ett lönsamt och hållbart sätt och bidrar till samhällsutveckling.  

Årets Företagare delas ut på lokal, regional och nationell nivå av Företagarna. Vinnarna för Årets Företagare i Sverige utses av en jury bestående av framgångsrika företagare och erfarna företagsledare.  

Taggar
Fler nyheter från Företagarna