headphones newspaper video-player

Positiva signaler för industriföretagen, men fortfarande mycket tufft för företag inom restaurang, hotell och detaljhandel.

Företagarnas regionchef Thomas Byström intervjuas i P4 Västmanland.
Publicerad 26 maj 2021
Thomas Byström, regionchef Företagarna Stockholms län, Södermanland, Västmanland, Uppsala län.

Länets industriföretag verkar vara på väg ur den ekonomiska kris som epidemien och dess restriktioner förorsakat. Men för de hårt drabbade företagen i branscher så som restaurang, hotell och detaljhandel är krisen lång ifrån över. När restriktionerna så småningom lättar kommer företag i dessa branscher många gånger utgå från ett mycket tufft ekonomiskt läge.

– Det är oerhört viktigt att dessa företag får bra förutsättningar att bygga upp sin ekonomi igen då de är oerhört viktiga för vår sysselsättning. Många unga får sina första jobb inom dessa branscher så för att underlätta vägen in på arbetsmarknaden spelar dessa företag en mycket viktig roll, säger Thomas Byström.

Lyssna på hela intervjun här

Fler nyheter från Företagarna

Äntligen goda nyheter

På torsdagsmorgonen gästade Företagarnas vd Günther Mårder TV 4:s Nyhetsmorgon för att prata om årets Småföretagsbarometer.

Unik inblick i kommunernas inköp

Företagarna presenterar nu omfattande data över kommunala inköp som gör det möjligt att se i vilken omfattning kommunala inköp görs från lokala företag samt småföretag.

”Strandskyddet är skevt”

Obalanserna i strandskyddet borde rättas till så att regelverket inte hindrar utveckling, menar ägaren av strandkrogen SuderSannas på Fårö.

Stoppa nedmonteringen av posttjänsterna

För att kunna bedriva företag i hela landet krävs fungerande infrastruktur i form av bl a postservice. Nermonteringen försvårar för företagande, visar Företagarnas nya rapport.

Mer från hela Sverige


Coronakrisen


Krönikor