För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Byggföretag kammar hem Hallands tyngsta företagspris

Publicerad 24 aug 2022
Nu har Årets företagare i Halland 2022 korats. Det blev Peter Mossbrant och Magnus Andersson från Varbergsföretaget Derome.

Det var under festliga reformer inne på Halmstads slott som priset Årets Företagare i Halland delades ut. Årets vinnare blev Magnus Andersson och Peter Mossbrant som fick motta det tunga företagarpriset av landshövding Brittis Benzler och Företagarnas regionchef Marie Axtelius

- Det känns otroligt bra och jag är glad och stolt över alla medarbetare som har bidragit till att Derome vinner denna utmärkelse. Det är helt klart vår starka och familjära företagskultur som lagt grunden där vi satsar mycket på att ha roligt ihop och utveckla företaget tillsammans, säger Magnus Andersson.

Tillsammans driver de byggföretaget Derome som är Sveriges största familjeägda träindustri som startade 1946. Tidigare under våren blev Magnus och Peter Årets Företagare i Varbergs kommun och nu står det klart att entreprenörerna vinner i regionen och får representera Halland i Sverigefinalen den 15 oktober.

- Halland är fullt av starka företag och duktiga entreprenörer och det märktes tydligt på dagens startfält. Vi ser fram emot finalen på Blå Hallen i höst och hela företaget håller tummarna för att vi får resa hem med en guldmedalj i bagaget säger Magnus. 

Vinnarmotivering:

Med rötterna i skogen började det för 76 år sedan med en liten bysåg, till att idag vara ett mångmiljardbolag och Sveriges största familjeägda träindustri, från skog till färdigt hus. De har vågat ta ut svängarna i sitt entreprenörskap genom att hela tiden växa. Med ett lyckat generationsskifte lever fortfarande den jordnära företagskultur kvar där personliga relationer värderas högt.

De utmanar både sig själva och branschen att bygga klimatneutralt och hållbart. De har ett engagemang för att få in fler kvinnor i byggbranschen och tagit ett stort socialt ansvar genom att verka för en levande landsbygd samt stort fokus på hållbarhet. Med långsiktiga relationer med lokala företag skapar de idag arbetstillfällen för långt fler än sina 2800 medarbetare i hela Sverige.

Om Årets Företagare

Utmärkelsen Årets Unga Företagare har gamla anor. Redan för över 80 år sedan delades föregångare till dagens utmärkelse ut. Från mitten av 1980-talet har Årets Unga Företagare korats lokalt och sedan 2007 väljs även en vinnare för hela landet.  

Årets Unga Företagare delas ut till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare. Alla branscher kan premieras samt företagande inom olika tjänstesektorer.

Fler nyheter från Företagarna