För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på ikonen nere till höger.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Så laddar Årets Unga Företagare-finalisten upp inför Laholms Företagargala

Publicerad 28 apr 2022
29-åriga Felicia Garellick är en av de nominerade till Årets unga Företagare i Laholm 2022.

I den lilla tätorten Våxtorp i Laholm driver Felicia Garellick hantverksbageriet Vilgots Surdegsbröd. I år är hon en av finalisterna som tävlar om att knipa hem priset Årets Unga Företagare i Laholm 2022 på den årliga Företagsgalan Laholm Awardparty som äger rum inne på anrika Hotell Skansen i Båstad den 7 maj.

Resan började för två år sedan när Felicia sålde limpor i sin trädgård. Hon kunde då inte särskilt mycket om just att baka. I dag har företagaren två fastanställda och tre sommarpersonal.

-  Jag har fått från att sälja åtta limpor till 60-80 limpor och det är stort, äger hon och drar på smilbladen. 

"Har sjukt mycket idéer" 

Inne på det lilla surdegsbageriet omfamnas kunderna av en bubblig, färgsprackande retrostil med "hemma hos"-känsla. I en intervju med Hallandsposten berättar Garellick vad som fick henne att ta steget från att jobba på hemstjänsten till att kasta sig ut i det okända, mitt i en pandemi, och starta eget:

- Jag har sjukt mycket idéer, säger hon bland annat till tidningen. 

Att bli nominerad till Årets Unga Företagare tycker Felicia Garellick är superhäftigt. 

- Jag känner mig väldigt speciell och utvald. 

Vi önskar Felicia Garellick på Vilgots Surdegsbageri lycka till i finalen den 7 maj. Har du missat att anmäla dig till årets företagargala? Gör det redan i dag!

Anmälan till Laholm Awardparty!

Fler nyheter från Företagarna