För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Så laddar Årets Unga Företagare-finalisten upp inför Laholms Företagargala

Publicerad 28 apr 2022
29-åriga Felicia Garellick är en av de nominerade till Årets unga Företagare i Laholm 2022.

I den lilla tätorten Våxtorp i Laholm driver Felicia Garellick hantverksbageriet Vilgots Surdegsbröd. I år är hon en av finalisterna som tävlar om att knipa hem priset Årets Unga Företagare i Laholm 2022 på den årliga Företagsgalan Laholm Awardparty som äger rum inne på anrika Hotell Skansen i Båstad den 7 maj.

Resan började för två år sedan när Felicia sålde limpor i sin trädgård. Hon kunde då inte särskilt mycket om just att baka. I dag har företagaren två fastanställda och tre sommarpersonal.

-  Jag har fått från att sälja åtta limpor till 60-80 limpor och det är stort, äger hon och drar på smilbladen. 

"Har sjukt mycket idéer" 

Inne på det lilla surdegsbageriet omfamnas kunderna av en bubblig, färgsprackande retrostil med "hemma hos"-känsla. I en intervju med Hallandsposten berättar Garellick vad som fick henne att ta steget från att jobba på hemstjänsten till att kasta sig ut i det okända, mitt i en pandemi, och starta eget:

- Jag har sjukt mycket idéer, säger hon bland annat till tidningen. 

Att bli nominerad till Årets Unga Företagare tycker Felicia Garellick är superhäftigt. 

- Jag känner mig väldigt speciell och utvald. 

Vi önskar Felicia Garellick på Vilgots Surdegsbageri lycka till i finalen den 7 maj. Har du missat att anmäla dig till årets företagargala? Gör det redan i dag!

Anmälan till Laholm Awardparty!

Fler nyheter från Företagarna