För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagarna Hyltes positiva företagarfrukost med näringslivseliten

Publicerad 21 okt 2021
Företagsklimatet i Hylte kommun är bättre än någonsin. Det firade Företagarna i Hylte tillsammans Hylte Näringsliv tillsammans genom en gemensam företagarfrukost för att diskutera hur de ska nå nästa mål - att bli den mest företagarvänliga kommunen i Sverige.
Företagarna i Hylte har börjat med företagarfrukostar igen. Senast gästades den av Hylte kommuns näringsliv.

I Svenskt Näringslivs årliga rankning av företagsklimatet i Hallands kommuner stod det tydligt;  Hylte kommun visade sig ha klättrat hela 25 placeringar upp på listan från tidigare år. Företagarna Hyltes ordförande Linnéa Petersson var en av många som välkomnade resultatet men vill även belysa att hårt arbete ligger bakom resultaten:

- Hylte har klättrat på stegen och det är tack vare vårt goda samarbete som vi har med varandra i kommunen, förklarar hon. 

För Linnéa är det även viktigt att poängtera att kommunikationen och lyhördheten mellan Hyltes företagare och kommunen är en förutsättning för att uppnå ett gott företagsklimat. Hon vill att kommunen inte ska bli alltför bekväm utan fortsätta sträva efter att bli ännu bättre.

- Vi har verkligen kämpat för detta. Vi gör det idéelt och för att vi drivs av det, det är viktigt att måna om, förklarar Linnéa som tillsammans med sina styrelsemedlemmar lägger ner många timmar på att göra kommunen företagarvänlig. 

Firade med årets första företagarfrukost 

För att fira det goda resultatet sågs Företagarna Hylte, kommunchefen, kommunalrådet och näringslivs ansvarige tillsammans med flera lokala företagare på en mycket populär företagarfrukost som denna gång ägde rum på fantastiska Alebo Pensionat, och som blixtsnabbt blev fullbokat.

- Företagarna Hylte har ett mål och det är att få en bra dialog mellan oss och tjänstemännen samt identifiera företagarna i kommunens behov, berättar Linnéa och fortsätter:

- Det togs upp tankar och diskuterades en hel del om de effekter som pandemin bidragit med för utsatta branscher.

Hyllar samarbetet med kommunen

Dagen till ära var även några av Hyltes nyetablerade företag  på plats för att presentera sig. Bland annat Montan Skog & Juridik som drivs av Jon och Johan Montan

- Tack Ida och Claudio för vi fick gästa er, lycka till. Tack till Camilla Johansson på Hylte Näringsliv för  ett mycket gott samarbete och för att ni berättade om vad som är på gång i kommunen, skriver Linnéa avslutningsvis på Företagarna Hyltes facebooksida. 

Fler nyheter från Företagarna