För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på ikonen nere till höger.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagarna Ljusdals önskelista till kommunen

Publicerad 26 jan 2023
Företagarna Ljusdal vill hälsa det nya styret med Pernilla Färlin i spetsen som kommunalråd välkommen!

I en insändare till Ljusdals-Posten skriver Företagarna Ljusdal att de välkomnar det nya styret i kommunen och att de hoppas och tror detta blir en mandatperiod där det politiska klimatet fortsätter att förbättras. 

Föreningen lyfter att de gärna vill vara med och samarbeta och utveckla Ljusdals kommun n

är det gäller näringslivsfrågor och ett bättre företagsklimat.

- Ett bra exempel på positiva kommunala beslut som är till nytta för de lokala företagen är upplåtandet av mark till Teslas laddstationer. Bra för alla handlare och restauranger i centrum. Vi tycker också att det är positivt att de prioriterade målen för Ljusdals kommun 2023-2030 kommer att vara det som ligger till grund för samarbetet i Framtid Ljusdal, säger Företagarnas ordförande Katarina Svender

Dessa saker ses som viktiga för att kunna nå befolkningsmålet 20000 invånare år 2030:

  • Skolan: Viktigt att vi får upp kunskapsnivån i grundskolan, bara 59% som går ut med godkända betyg idag. Utveckla Slottegymnasiet så att det blir en mer attraktiv och konkurrenskraftig skola.
  • Byggande: Fler byggbara tomter för boende och verksamheter. Snabbare planering och handläggning för plan och bygglov.
  • Kommunikationer: Bra tågkommunikationer med framförallt Stockholmsregionen för att möjliggöra den allt vanligare arbetspendlingen är en förutsättning för att kommunen ska kunna växa. Vi behöver också rusta upp våra vägar så att det fungerar att resa med bil i närområdet. Här ser vi det som oerhört viktigt att man samarbetar med närliggande kommuner för att få en stark röst.
Fler nyheter från Företagarna