podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Så gör Annelie för att maxa sitt medlemskap: “Deltar i träffar hos andra lokalföreningar”

Publicerad 15 sep 2021
Som medlem i Företagarna kanske det känns mest naturligt att hålla sig till sin lokala förening. Men Företagarnas vd Günther Mårder vill uppmuntra alla medlemmar att våga ge sig ut och delta i andra föreningars möten och evenemang. Det är nämligen något vår medlem Annelie Svensson från Bollnäs har gjort.
Foto: Pontus Orre.
Annelie Svensson är medlem i Företagarna och har sedan länge varit aktiv i Bollnäs lokalförening. Hon driver kommunikationsbyrån Ryter och har via Företagarnas eventkalender sökt upp tilltalande aktiviteter att deltaga på. Ett av dem var en upphandlingsträff med lokalföreningarna i Sunne, Kristinehamn och Torsby med bland andra regionchef Eva Cooper och Företagarnas upphandlingsexpert Magnus Johansson i spetsen. 
 
- Jag ville verkligen ta reda på mer om upphandlingar och tack vare att många evenemang nu blivit digitala var det enkelt att hoppa in i Värmlandsföreningingarnas träff, säger Annelie och fortsätter:
 
- Här hade jag möjlighet att ställa direkta frågor till experten och höra hur upphandlingsansvariga jobbade i de olika kommunerna.
 

Handplockar kunskap via Företagarnas digitala event

Balansgången kan vara hårfin tycker många företagare som vill få tiden att räcka till. Just därför anser Annelie Svensson att Företagarnas storsatsning på digitala möten gjort det enkelt för henne att noggrant välja och vraka bland evenemangen.
 
- Man vill ju ha ork över till familj och vänner också. Det här är verkligen ett sätt för mig att spara tid och inte lägga i vissa fall onödig energi på träffar som kanske inte alltid ger något, säger entreprenören. 
 
Under samtalet med Annelie, som numera är bosatt i Stockholm, passade vi på att fråga om hon själv har testat att fysiskt delta i något av regionens lokala event.
 
- Vad kul att du ställer frågan, det har jag inte tänkt på men nu när du säger det så ska jag undersöka saken närmare, säger hon inspirerat och förnöjt. 
 

Ser ett stort utbyte av att delta i andra lokalföreningars träffar

Den 29 september släpper många coronarestriktioner och det blir då möjligt för lokalföreningar runtom i Sverige att sätta igång med sina fysiska träffar och aktiviteter igen. 
 
- Jag tror verkligen vi har mycket vi kan lära av varandra. Visst vore det toppen om man passade på att svänga förbi någon annan lokalförening när man ändå är ute på äventyr i landet mellan varven, säger Annelie Svensson. 
Taggar
Fler nyheter från Företagarna