För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

20-årsjubileum för FramFör: "Prins Daniel med när 50 företag hyllas"

Publicerad 19 maj 2021
För tjugonde året i rad har Gästriklands mest framgångsrika företag utsetts. Med och hyllar de framgångsrika företagen är ingen mindre än Ockelbosonen, prins Daniel.

De 50 företagen utses dels via en genomgång av bolagens ekonomi men också med hjälp av intervjuer gjorda av studenter på Ekonomprogrammet vid Högskolan i Gävle. Studenterna ska undersöka företagens ledarskap, organisation och arbetsmiljö. Det här är ett viktigt beslutsunderlag när företagen utses, och det ger dessutom studenterna erfarenhet kring hur företag drivs och organiseras.

- Det här är den första kontakten studenterna får med företag i sin ekonomutbildning. Vi är glada över att vi i 20 år har bidragit till att studenterna får möta företagare och ha samtal om viktiga saker som organisation och ledarskap, det bidrar på ett bra sätt till studenternas förståelse för både ämnet och företagande, säger Elena Ahmadi, lärare i kursen.

Normalt firas företagarna med middag och diplomutdelning på Gävle slott. Den pågående pandemin gör dock att företagen kontaktas av respektive kommun för utdelning av diplom. FramFör uppmärksammar framgångsrika företagare berättar Jan Fagerström, näringslivsutvecklare i Sandviken, som är en av de fyra kommuner som ingår i projektet.

- Det ger också möjligheter för studenter att uppleva företag i Gästrikland och det skapas möten mellan studenter och företagare. Det kan vara ett steg mot vidare samarbete och utveckling, säger Jan och fortsätter:

- Nu ser vi fram mot att besöka företagen för att dela ut diplomen och lyssna in deras tankar om företagande.

Inom ramen för arbetet med Framför, som projektet kallas, har det samlats mycket material om framgångsrika företag i Gästrikland. Svaren används kontinuerligt i ett långsiktigt forskningsprojekt inom hälsofrämjande och effektivt ledarskap som kommer resultera i en avhandling.

Se hela listan med årets 50 FramFör-företag 2020 här!

Taggar
Fler nyheter från Företagarna