podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Gles postutdelning skapar stor oro bland lokala företagare

Publicerad 7 jun 2021
Postnord kommer inom kort att börja med varannandagsutdelning - något som 66 procent av landets företagare tror kommer leda till negativa konsekvenser visar en ny stor undersökning gjort av Företagarna.
Foto: Shutterstock

2022 planerar Postnord att börja med varannandagsutdelning i hela landet, något som Företagarna känner sig oroade för då detta kan komma att innebära att bara 85 procent av breven kommer fram inom två dagar. Utöver det kravet är förslaget att 97 procent av breven ska ha delats ut inom fyra arbetsdagar, skriver Dagens Industri. 

Det är 864 bolag i organisationens företagarpanel som deltagit i undersökning som ger en ganska tudelad syn på de svenska posttjänsterna. 33 procent svarar att de tycker att det fungerar bra eller mycket bra. 29 procent tycker varken eller och 36 procent har svarat att posttjänsterna fungerar ganska eller mycket dåligt.

Starkt missnöje

En av de företagare som känner ett starkt missnöje är Madelen Marklund som är ordförande i Företagarna Hofors som tycker att postgången är dålig. Hennes företag Marklunds betongprodukter får post till sin egen brevlåda på tisdagar och torsdagar, men betalar också för en postbox i affären i Torsåker som vittjas dagligen. 

- Där får man inte posten förrän halv tolv. Men man vill ju jobba med posten på förmiddagen för man måste själv till brevlådan innan klockan 13 om man ska hinna lägga på ett brev, säger Madelen till DI.

Får stora konsekvenser

En av konsekvenserna av den glesa postudelningen är att hon inte längre vågar lämna viktig post i brevlådan utan själv tar bilen raka vägen till revisorn:

- Det är samma sak när vi har årsbokslut. Revisorn har berättat att deklarationer som de skickat inte kommit fram. Nu lämnar de dem själva på Skatteverket istället.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna