För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Rättvik hyllade sina företagare med stor sommarfest

Publicerad 5 jun 2024
Flera stora priser delades ut under årets Supertorsdag.
Christer Gustavsson tog emot utmärkelsen Årets Företagare i Rättvik.

Det blev en fantastisk kväll när Rättviks företagare samlats på Sjövillan för att fira sitt blomstrande näringsliv och hylla flera eldsjälar. Det bjöds på bubbel och tvårätters middag, solsken, lekar och underhållning.

Priserna som delades ut gick till Årets Företagare, Årets Unga Företagae, Årets Eldsjäl och Årets Filmstjärna.

Årets Företagare i Rättvik 2024 blev Christer Gustavsson och Ulf Jansson, LDC Sales Consulting AB, med motiveringen:

”Årets företagare i Rättvik 2024 har under flera år arbetat lite i det dolda. För trots att rötter som sträcker sig 50 år tillbaka i tiden är det få som känner till hur de putsat och borstat på den franska uppfinningen som är grunden i verksamheten i så många år.

Deras unika teknik och kunnande gör säkert många lite avundsjuka. Ena dagen jobbar de i Rättvik för att sedan bege sig till Kappelskär och vidare till El Salvador, Spanien, Singapore eller Australien.”

image0000001.jpg

Christer Gustavsson får priset av styrelsens Malin Bladh och Lena Jäderbrink.

– Det var en väldigt positiv överraskning för oss att vinna det priset, vårt företag har varit verksam i Rättvik sedan starten 1988, säger Ulf Jansson.

Vad är er vision för framtiden?

– Att försöka fortsätta växa lite grann och i framtiden kunna ta mer jobb både på vår verkstad i Rättvik och på olika platser i världen.

Hur tänker ni kring hållbarhet?

– Vi har investerat i både nya och begagnade maskiner och vi försöker att utveckla verkstaden så att det blir en så bra arbetsplats så möjligt, både för klimatet, ekonomin och för de anställdas bästa. Det är viktigt, säger Ulf Jansson.

Han tillägger att renovering hör yrket till.

– I den här branschen lagar vi olika maskindetaljer, från små detaljer till stora vevaxlar till båtar och kraftverksmotorer, istället för att våra kunder ska behöva köpa eller tillverka nya detaljer.

Hur känner ni för framtiden?

– Vi ser ljust på framtiden och utvecklar våra tjänster till en helhetslösning för våra kunders behov runt om i välden.

Årets Unga Företagare i Rättvik blev Olle Bergstedt på Olles Bilrekond AB.

Juryns motivering löd:

”Vi utser stolt Olle Bergstedt till årets unga företagare i Rättvik för hans imponerande arbete och entreprenörsanda. Med sitt unika affärskoncept och passion för att driva företaget framåt, har Olle visat en enastående förmåga att navigera i den konkurrensintensiva affärsvärlden. Hans innovativa idéer och hängivna arbete har inte bara resulterat i framgång för hans eget företag, utan har också haft en positiv inverkan på samhället. Vi ser fram emot att se honom fortsätta att blomstra och inspirera andra unga företagare i området.”

445782899_502171828800384_3215384724188305052_n.jpg

Olle Bergstedt tar emot priset Årets Unga Företagare i Rättvik av Robin Ambell och Ulrica Björklund, från Företagarnas styrelse.

Årets Eldsjäl blev Jonas Roos, Padel Rättvik.

Motiveringen löd:

”Jonas Roos bör bli årets eldsjäl i Rättvik för sitt arbete med Rättvik Padel eftersom han har engagerat sig och lagt ner mycket tid och energi på att främja padelsporten i Rättvik. Genom sitt ledarskap har han lyckats skapa en positiv atmosfär och ett aktivt padelcommunity i området. Hans arbete har bidragit till att fler människor har fått möjlighet att upptäcka och utöva padelsporten, vilket har gynnat både individernas hälsa och välmående. Jonas Roos förtjänar att bli erkänd och belönad för sitt dedikerade arbete och sitt positiva inflytande på samhället i Rättvik.”

eldsjäl.jpg

Jonas Roos utsågs till Årets Eldsjäl.

Årets Filmstjärna blev Kristian Solin, Rättviks biograf.

Juryns motivering löd:

”Kristian Solin har investerat i att bli den nya ägaren av biografen i Rättvik. Biografnestorn Björn Wallgren, som har drivit biografen i nästan tre decennier, har valt att tacka för sig och lämna över ägandet till Solin. Det är en spännande satsning och investering för Solin, och förhoppningsvis kommer biografen i Rättvik att fortsätta att vara en uppskattad och populär kulturinrättning under den nya ägarens ledning.”

Filmstjärna.jpg

Foto: Malin Ehrling

Om Årets Företagare

Organisationen Företagarna delar varje år ut Årets företagare för att synliggöra företagare som, genom sitt engagemang och entreprenörskap, jobbar hårt för att driva och utveckla sina verksamheter och göra bättre affärer. Priset delas ut på lokal, regional och nationell nivå. Regionens vinnare går vidare till den nationella finalen den 11 oktober i Stockholm.

 

Fler nyheter från Företagarna