För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Anders Dahlberg är ny ordförande i Företagarna Borlänge

Publicerad 8 jun 2023
Företagarna Borlänge har fått en ny ordförande - Anders Dahlberg.

Anders Dahlberg är systemutvecklaren från Norberg. I mars blev han invald som ny ordförande i Företagarna Borlänges styrelse, Anders jobbar i dag som vd på Kvadrat Borlänge och har sedan innan arbetat 15 år på Seco Tools i Sandvikkoncernen, varav de sista åren som utvecklingschef, skriver lokalti.se. 

Erfarenhet inom Sandvikkoncernen

Det var efter att styrelsen för Företagarna Borlänge fått tips om Anders och intervjuat honom som han blev erbjuden uppdraget som ordförande efter avgående ordföranden Jonas Nyström. Ett beslut som till en början inte var helt enkelt för Anders:

- Först blev jag tveksam, men efter att ha funderat så kändes det bra, jag gillar nya utmaningar säger han till tidningen och tillgger:

- Jag har också utbildat mig i styrelsearbete så jag kände att det kunde passa mig.

Vill fokusera på ett gott lokalt företagsklimat

Företagarna Borlänge har även förnyats med styrelsemedlemmarna Anette Isberg och Dick Gottberg. Nu jobbar de med att hitta sina roller i den nya styrelsen och tillsammans ta fram en strategi för hur de ska jobba framåt.

- I nuläget handlar det om hur vi ska bedriva arbetet. Vi vill förbättra förutsättningarna för nuvarande och blivande företagare i kommunen, men eftersom vi är i en uppstartsfas, så jag måste avvakta med att peka ut några tydligare områden, säger Anders till tidningen avslutningsvis. 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna