podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagarna Säters härliga revansch - medlemsökning med 30 procent

Publicerad 10 okt 2022
Företagarna Säter låg vilande - men inte längre. Nu är de sex i styrelsen och tagit krafttag med kommunen.
Företagarnas styrelse i Säter under en sommarlunch tidigare i år.

Det har hänt mycket positivt i Säters kommun den senaste tiden. Bland annat visade Svenskt Näringslivs årliga rankning av företagsklimatet att Säter nu klättrat närmare 20 platser upp sedan förra året. Glädjande besked tycker Anna-Maria Nordström som är ordförande i Företagarna Säter. 

- Jätteroligt och ett bra steg för framtiden, säger hon i en intervju med siljannews.se

Satsar på aktiviteter

Under pandemin låg Företagarnas förening i Säter vilande. Men Hedemoras tidigare ordförande Anna-Maria bestämde sig för att ta ett krafftag och blåste liv i föreningen på nytt. Nu består styrelsen av de sex styrelsemedlemmarna Anders Åkerberg, Iwona AnderssonMarie LidénSofia SamuelssonTomas Olsson och Anna-Maria Nordström själv. 

Planerar årshjul

Tillsammans har den kompetenta styrelsen även lyckats öka medlemsantalet med hela 30 procent, vilket gör dem till bäst i Sverige. De har jobbat nära näringslivsavedlningen på Säters kommun och arrangerat näringslivsfrukostar bland annat hos Säters företagare. Nu har styrelsen fullt upp med planeringen av julskyltningen i kommunen och jobbar hårt för att börja sälja presentkort som bland annat Säters medlemsföretag är anslutna till. 

- Vi är den förening i Sverige som ökat mest i ökat medlesmantal, så det i kombo med positiva reslutaten från mätningen av företagsklimatet är jättekul, säger Anna-Maria till tidningen. 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna