headphones newspaper video-player

Företagarnas Marcus Larsson i intervju med Styrelseakademien Dalarna: “Ungt entreprenörskap är min hjärtefråga”

Under åren har Marcus jobbat med styrelseuppdrag och suttit ett flertal gånger som jury för olika verksamheter och organisationer. Nu har han nästa mål i sikte; att få in det unga perspektivet in i styrelsearbetet.
Publicerad 4 maj 2021
Foto: Marcus Larsson i intervju med Jan Paju från Styrelseakademien Dalarna.

Marcus Larsson företräder UF Alumni, ett nätverk för de som tidigare drivit UF-företag och vill fortsätta utvecklas och skaffa nya kontakter. Han är nyanställd i Företagarna som projektledare för lokal opinionsbildning och i en intervju med Jan Paju, verksamhetsledare i Styrelseakademien Dalarna, berättar han om ytterligare ett nytt spännande samarbete. 

Vill stötta och peppa unga entreprenörer

Det är Styrelseakademien Dalarna som nu inleder ett samarbete med UF-Alumni Dalarna, och när Jan Paju frågar vad Marcus har för förväntningar på samarbetet svarar han blixtsnabbt:

- Det kommer verkligen skapa en tyngd! Vi på UF-Alumni hittar entreprenöriella unga människor och ni ser till att validera att det finns kunskap och engagemang helt enkelt.

Att vara ung och driven entreprenör har sina fördelar. Men Marcus avslöjar att han stundvis måste överbevisa sin kunskap då han ibland möts av fördomar på grund av hans unga ålder på 21 år.

- Antingen får man en klapp på huvudet eller en klapp på axeln, det beror på vart man befinner sig, säger han och tillägger:

- Ibland behöver man hävda sin plats vid bordet medan andra gånger så är det väldigt omfamnande. Det handlar nog mycket om personkemi och vilken styrelse man sitter i.

Se Styrelseakademin i Dalarnas kalender här!

Taggar
Fler nyheter från Företagarna

Mer från hela Sverige


Coronakrisen


Krönikor