podcast news play företagaren I media förmån

Debatt: Når Dalarnas mål om ett förbättrat företagsklimat fram?

De flesta kommuner i Dalarna har som mål att förbättra sitt företagsklimat. Fler och växande företag betyder fler jobb, ökade skatteintäkter och därmed ett ökat välstånd i kommunen. Men i en ny granskning från Näringslivets Regelnämnd (NNR) ser verkligheten annorlunda ut.
Publicerad 20 jan 2021
Foto: Shutterstock

Det är i en debattartikel i Dala-Demokraten som August Liljeqvist, rapportförfattare, Näringslivets regelnämnd, Henrik Navjord, regionchef, Svenskt Näringsliv Dalarna, Eva Cooper, regionchef, Företagarna Dalarna, Sara Anderson, regionansvarig, Visita Mellersta, Helena Åkerberg Hammarström, regionchef, LRF Dalarna, kritiserar de stora målen kommunerna i Dalarna har om ett förbättrat företagsklimat.

Regelförbättring, förutsägbarhet, samt minskade kostnader till följd av regler och kortade handläggningstider är viktigt för tillväxten och företagsklimatet i Dalarna.  Men i praktiken ser det annorlunda ut. Näringslivets Regelnämnds (NNR) kommungranskning visade bland annat på stora skillnader kommunerna emellan. 
- Vill kommunerna i länet vara en attraktiv plats för företagen, finns det anledningar att granska just hur företagen bemöts, hur tillstånd hanteras och hur tillsyn utförs. Här kan alla bli lite bättre. Vi hjälper er gärna, säger Eva Cooper. 

Läs mer om kommungranskningen här.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna

Styr upp Arbetsförmedlingen

Regeringen måste styra upp Arbetsförmedlingen vars ledning tycks vilja göra allt utom att arbeta med sitt kärnuppdrag, skriver Företagarna i Expressen.

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden


Krönikor från våra politiska experter

Företagarna Granskar

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.