podcast news play företagaren I media förmån faq

Företagarna Young - nätverket för unga företagare

Vår historia

Företagarna Young är Sveriges största nätverk för unga företagare. Ett nätverk för dig som vill driva företag och samtidigt förbättra villkoren för Sveriges unga företagare idag och i framtiden.  Företagandet bland unga lägger grunden för de bolag som redan nu men även i framtiden försörjer vårt gemensamma samhälle och välstånd. Företagarna anser därför att ett nätverket för unga företagare är viktigt som ett led i organisationens tillväxt och hela samhällets utveckling. Därav satsar Företagarna på att bygga och utveckla nätverket Företagarna Young. 

Syftet är att ge fler unga företagare kraften och möjligheterna att förverkliga sin dröm och samtidigt skapa och påverka företagarens villkor och position i samhället. Detta görs genom att samla unga företagare i ett nätverk där alla oavsett vem du är, i vilken bransch du verkar eller storlek på ditt bolag ska finna inspiration, energi och kunskap både i din roll som företagare och som människa. Är du Företagare och mellan 18-35 år får du förutom Företagarnas övriga förmåner även tillgång till olika mötesplatser just för unga företagare, exempelvis samlas vi på Skiweek varje vinter och varje sommar åker vi till Almedalen.

Tre värdeord är grundläggande för Företagarna Young och hur vi driver vårt nätverk:

  • Nyfikenhet - Vi älskar innovation, lära oss mer och bolla nya idéer!
  • Affärer - Trots allt, vi är företagare och vi vill gå från ord till handling.
  • Hjärta - För att hjärnan ska fungera som bäst behöver hjärtat vara med. 

Du vill tillsammans med oss vara unga företagares gemensamma röst i samhällsdebatten med syfte att göra företagande till en attraktiv, möjlig och trygg väg att välja. Samt synliggöra din och andras unga företagares vardag, utmaningar och framgångar. 

Ja, jag vill gärna vara med!