headphones newspaper video-player
Har du tid att utveckla?
Ställ om till entreprenörstid

Populärt just nu

Elisabets frihet viktigare än tillväxt

Det går bra för soloföretagaren Elisabet Kallins kemiföretag Isosep. Kunderna finns över hela världen, men trots stor efterfrågan har hon inga ambitioner att expandera. Friheten och flexibiliteten är viktigare.

Bredare syn på företagande, tack!

Det är dags att ta krafttag för att få fler kvinnor att starta och driva företag. Företagande är smittsamt och potentialen är enorm, konstaterar en ny rapport.

Nio tips för klimatsmart företagande

Serieentreprenören Rebecka Carlsson har fått de flestas uppmärksamhet via sin omtalade och hyllade bok Exponentiell klimatomställning. Här är tipsen för konkret, ökad hållbarhet i företaget.

En integrerande möbelklassiker

För tapetseraren Rahal Rahal från Syrien blev Laminofåtöljen vägen till fast jobb när Swedese värderade hantverksskickligheten högre än språkkunskaperna.

Kompetensutveckla dig på vårens webinarier

Vill du har fler råd och tips? Ta del av Grant Thorntons stora kostnadsfria utbud av webinarier. I vår kan du välja på bland annat:

  • Hållbarhet inom transport och logistik – inte bara val av rätt bränsle
  • Har du koll på förändringarna på momsområdet?
  • Bolaget som sparbössa - bästa mixen mellan utdelning, lön och pension
  • ... och många fler!

Har ditt företag ett visselblåsarsystem?

Senare i år blir det krav för företag med ett visst antal anställda att ha ett visselblåsarsystem i verksamheten.  I den här artikeln blir du insatt i ämnet av experten Magnus Giese på Grant Thornton.

Special: Framtidssäkra eller gå under

Ett fokuserat hållbarhetsarbete är i dag både en hygienfaktor och en framtida konkurrensfaktor.  Men hur ska insatserna se ut? Och vad har företag att vänta sig, i allt ifrån lagstiftning till affärsmöjligheter? Missa inte Grant Thorntons specialsida på ämnet.

Hur ska företag hantera covid-19 i samband med årets revision?

Många företag är oroliga för sin överlevnad i takt med att intäkterna har fallit eller upphört som en följd av coronaviruset covid-19. Samtidigt är processen med årets bokslut, årsredovisning och revisionsberättelse långt gången.

Så ska tillfälligt anstånd på skatter och avgifter redovisas

Krisstöden under pandemin ska redovisas på olika sätt. I den här artikeln får du hjälp att reda ut begreppen kring anstånd på skatt.

Så minimerar du hållbarhetsriskerna

Att hantera hållbarhetsriskerna på rätt sätt kommer att bli en fråga om överlevnad för många företag.

7 nyheter och tips om lön

Vad innebär arbetsgivardeklaration på individnivå? Hur påverkar kontantprincipen medarbetarens förmåner? Få snabba svar på dessa och andra frågor i nedanstående sju tips och nyheter för dig som har personal.

Så får du mer utvecklingstid

Har du för lite tid för strategifrågor och utveckling? Det finns effektiva åtgärder för att undvika att du som ägare blir en flaskhals, hamnar i passagerarsätet eller fastnar i oändliga att-göra-listor.

Så får du ut maximalt av din tid!

I avsnitt 157 av #företagarpodden möter vi Anna Johnson, vd på Grant Thornton. Hon berättar om en Entreprenörstid som kan hjälpa alla som driver företag, eller är på väg att starta, att bli mer framgångsrika och undvika fallgropar.