headphones newspaper video-player
Har du tid att utveckla?
Ställ om till entreprenörstid

Var redo innan konjunkturen viker

De flesta ekonomiska bedömare är eniga – lågkonjunkturen är på väg att drabba Sverige under 2020. Men med en strukturerad omvärlds- och riskanalys kan man som företagare vara beredd redan innan nedgången är ett faktum, tipsar Per Gardelin, auktoriserad revisor på Grant Thornton.

Så får du mer utvecklingstid

Har du för lite tid för strategifrågor och utveckling? Det finns effektiva åtgärder för att undvika att du som ägare blir en flaskhals, hamnar i passagerarsätet eller fastnar i oändliga att-göra-listor.

7 nyheter och tips om lön

Vad innebär arbetsgivardeklaration på individnivå? Hur påverkar kontantprincipen medarbetarens förmåner? Få snabba svar på dessa och andra frågor i nedanstående sju tips och nyheter för dig som har personal.

Ordning ger framgång

Att ha koll på rapportering, processer och rutiner är en stor framgångsfaktor för alla företag. Här är åtta tips för en mer välskött verksamhet.

Tips för en effektivare faktureringsprocess

Hur mycket tid lägger ditt företag på fakturering idag? I många fall går det att med relativt enkla medel göra stora tidsbesparingar.

Så minimerar du hållbarhetsriskerna

Att hantera hållbarhetsriskerna på rätt sätt kommer att bli en fråga om överlevnad för många företag.

Revisorn – entreprenörens bästa vän och insiktskälla

Att driva företag är komplext och under förändrings- och tillväxtfaser blir utmaningarna förstås ännu större.  Då kan det vara skönt att kunna luta sig emot någon som har ett analytiskt perspektiv, som kan verksamheten väl och som vill bidra till en säker, hållbar tillväxt – revisorn.

Så får du ut maximalt av din tid!

I avsnitt 157 av #företagarpodden möter vi Anna Johnson, vd på Grant Thornton. Hon berättar om en Entreprenörstid som kan hjälpa alla som driver företag, eller är på väg att starta, att bli mer framgångsrika och undvika fallgropar.

Missa inte våra seminarier!

Vill du har fler råd och tips? Ta del av Grant Thorntons stora kostnadsfria seminarieutbud som finns över hela landet. 

 

Populärt just nu

30 dec 2019 | Riks | Guide

Få superkoll på 2020

Kollen på framtiden kan vara avgörande för hur ditt företag lyckas. Men trendspaningar kan bli till modehysteri, varnar Bo Dahlbom, it-professor vid Göteborgs universitet. Företagaren hjälper dig att navigera rätt.