headphones newspaper video-player
Har du tid att utveckla?
Ställ om till entreprenörstid

Populärt just nu

Kompetensutveckla dig på vårens webinarier

Vill du har fler råd och tips? Ta del av Grant Thorntons stora kostnadsfria utbud av webinarier. I vår kan du välja på bland annat:

  • Hållbarhet inom transport och logistik – inte bara val av rätt bränsle
  • Har du koll på förändringarna på momsområdet?
  • Bolaget som sparbössa - bästa mixen mellan utdelning, lön och pension
  • ... och många fler!

Tre snabba om digital årsredovisning

Årsredovisningen och revisionsberättelsen är handlingar som kräver så kallad avancerad nivå av signering. Annars är dokumenten inte juridiskt bindande. Revisorerna Johanna Hellström och Josefine Fors guidar dig rätt.

Så får du koll på företagets betalningsströmmar – fyra tips

Undrar du liksom många andra företagare vart pengarna tar vägen? Trots att omsättningen ökar och företaget växer finns det inte lika mycket pengar kvar på sista raden som du hade förväntat dig. Ofta är det bristande uppföljning av likviditet och kassaflöde som ligger bakom. Något som går att åtgärda med en genomgripande analys.
 

Viktiga förändringar på momsområdet

För den som ansvarar för momshanteringen gäller det att alltid vara på tårna. Momsregler och praxis är under ständig utveckling och det gäller att hänga med för att upptäcka såväl möjligheter som risker i tid. Bland annat införs nya bestämmelser för försäljning av varor och tjänster inom EU från och med 1 juli 2021.

5 tips som säkrar löneprocessen under pandemin

Pandemin har förändrad arbetslivet på många plan. Vi arbetar på distans, risken för sjukfrånvaro har ökat och många nya lagar och regler har tillkommit som både arbetsgivare och arbetstagare ska förhålla sig till. Allt detta har medfört ett merarbete för de som arbetar med lönefrågor.

Så minimerar du hållbarhetsriskerna

Att hantera hållbarhetsriskerna på rätt sätt kommer att bli en fråga om överlevnad för många företag.

Skatteverket kollar extra på e-handel i årets deklaration

E-handeln ökade med 100 miljarder under 2020 och i samband med årets deklaration kommer Skatteverket leta efter oredovisade inkomster, både intäkter och moms. Samtidigt påverkar nya EU-regler hanteringen av momsen. För att hjälpa ditt företag att hantera momsen har vi skapat en site med information som hjälper dig att göra rätt.

Special: Framtidssäkra eller gå under

Ett fokuserat hållbarhetsarbete är i dag både en hygienfaktor och en framtida konkurrensfaktor.  Men hur ska insatserna se ut? Och vad har företag att vänta sig, i allt ifrån lagstiftning till affärsmöjligheter? Missa inte Grant Thorntons specialsida på ämnet.

Så får du ut maximalt av din tid!

I avsnitt 157 av Företagarpodden möter vi Anna Johnson, vd på Grant Thornton. Hon berättar om en Entreprenörstid som kan hjälpa alla som driver företag, eller är på väg att starta, att bli mer framgångsrika och undvika fallgropar.