headphones newspaper video-player
Styrs ditt företag av att-göra-listan?
Ställ om till entreprenörstid

Sex skattetips inför bokslut och deklaration

Det finns många beslut, regler och omständigheter som kan påverka skatten för dig som företagare. Här delar vi med oss av aktuella tips inför bokslut och deklaration.

Revisorn – entreprenörens bästa vän och insiktskälla

Att driva företag är komplext och under förändrings- och tillväxtfaser blir utmaningarna förstås ännu större.  Då kan det vara skönt att kunna luta sig emot någon som har ett analytiskt perspektiv, som kan verksamheten väl och som vill bidra till en säker, hållbar tillväxt – revisorn.

5 tips för effektivt företagande

De flesta företag bygger på en tydlig idé och målsättning, en riktning att följa under uppstartsfasen. Men hur säkrar man att mål och strategier fortsätter att vara tydliga och vägledande även på sikt när verksamheten växer? Affärsrådgivaren Johan Åsman ger dig fem tips för ett långsiktigt framgångsrikt företagande.

5 snabba om hållbarhet

Många företagare upplever att det ställs helt nya krav på deras verksamheter idag. Ett av de kraven är ett tydligare fokus på hållbarhet. Men hur kommer man igång och i vilken ände börjar man? Grant Thorntons hållbarhetsexperter listar fem snabba tips till dig som vill komma igång med ditt hållbarhetsarbete.

Vägen till ett lyckat ägarskifte

Många förknippar ägarskiften med regler, transaktioner och formalia. Men enligt Helena von der Esch, affärsrådgivare på Grant Thornton, är det ofta helt andra faktorer som avgör om en process blir lyckad eller inte.

Missa inte våra seminarier!

Vill du har fler råd och tips? Ta del av vårt stora kostnadsfria seminarieutbud som finns över hela landet. 

 

Så får du ut maximalt av din tid!

I veckans avsnitt av #företagarpodden möter vi Anna Johnson, vd på Grant Thornton som berättar om en Entreprenörstid som kan hjälpa alla som driver företag, eller är på väg att starta, att bli mer framgångsrika och undvika fallgropar.