podcast news play företagaren I media förmån faq

Har du tid att utveckla?

Ställ om till Entreprenörstid

Webbinarium

Har du koll på grunderna inom Transfer Pricing?
I ett webbinarium den 14 september ger Grant Thorntons skatteexperter Lars Jernkrok och  Emma Gröönros inblick i vilka regler och riktlinjer som gäller för Transfer Pricing i både Sverige och i andra länder. 
 
Anmäl dig till webbinariet

Mid-market – hög tid att rusta företaget för ökad inflation

Inflationen har fått fäste globalt och det ser inte ut som att den kommer släppa greppet inom en snar framtid. Grant Thorntons senaste internationella undersökning vittnar om 20-procentiga prishöjningar inom flera kategorier.

För att överleva och säkra en hållbar tillväxt måste medelstora företag runt om i världen nu göra det de är bra på: nämligen att anpassa sig. För att hjälpa dig och ditt företag har vi samlat insikter från experter inom hela vårt internationella nätverk inom Grant Thornton. Det har resulterat i sju förslag på åtgärder som alla medelstora bolag bör överväga att vidta.  

Läs tipsen här

Aktuellt just nu

Kompetensutveckla dig som företagare

Vill du har fler råd och tips? Ta del av Grant Thorntons stora kostnadsfria utbud av webinarier, event och kunskap.

Du kan välja på bland annat:

  • Ladda ner guider.
  • Har du koll på förändringarna på momsområdet?
  • Bolaget som sparbössa - bästa mixen mellan utdelning, lön och pension
  • ... och många fler!
Upptäck ett enklare entreprenörsliv

Så undviker du fallgroparna vid generationsskiften

Generationsskifte blir förr eller senare en fråga för familjer som äger och driver ett företag. Men att föra över ägande och ledning till nästa generation är inte helt enkelt.

Här presenterar vi tre typiska riskfaktorer i generationsskiften – och ger tips på hur du kan undvika dem.

Läs mer här

Slipp pappersarkiveringen med digitala fakturor och kvitton

Övergången till digital hantering av fakturor och kvitton går snabbt nu. Många vill ha underlag digitalt för att slippa scanna och spara pappersoriginal. Samtidigt får vi fortfarande många fysiska original i pappersformat. Vad gäller? Vår expert Johanna Hellström svarar på vanliga frågor om hantering och redovisning.

- Generellt gäller att om man skannar in fakturor och kvitton som man får i pappersformat behöver man spara dem i pappersform under tre år. Mitt generella tips är att försöka styra om så mycket som möjligt till digitala original för att förenkla hanteringen och slippa spara papperskopior. Sen finns det ju alltid vissa verifikationsserier som kan vara svåra att helt digitalisera, säger Johanna Hellström, auktoriserad revisor. 

Till alla tipsen

Vill du utvecklas?

Grant Thornton har flera event för dig som företagare. Både fysiska och digitala.

Kompetensutveckla med hjälp av seminarier, webbinarier och event.

Hitta ett event för dig

Senaste nytt

Annons

Hantering av gåvor – tänk på detta

Efter Rysslands invasion av Ukraina har engagemanget från svenskarna varit enormt. Förutom humanitära insatser har gåvorna strömmat in från såväl allmänhet som företag. Här tips...