headphones newspaper video-player
Styrs ditt företag av att-göra-listan?
Ställ om till entreprenörstid

10 tips för förbättrad likviditet

Sommar och semester är i antågande, men det innebär också att många företag kan få det tufft med likviditeten. I semestertider kanske din verksamhet stannar av något. Det går längre tid mellan order och fakturering och dina kunder kan ta längre tid på sig att betala utestående fakturor.

Hur ska man då göra för att stärka likviditeten? Grant Thorntons expert Annelie Nilsson delar tio tips som kan göra skillnad i vardagen.

Så förbereder du dig inför lågkonjunktur

Bolag som – finansiellt och operationellt – är förberedda på en lågkonjunktur blir mer framgångsrika och mindre känsliga för alla sorters händelser som kan påverka kassaflödet negativt. Här ger Mats Öberg, rådgivare på Grant Thornton 5 tips om hur du kan rusta ditt företag inför hårdare tider.

Revisorn – entreprenörens bästa vän och insiktskälla

Att driva företag är komplext och under förändrings- och tillväxtfaser blir utmaningarna förstås ännu större.  Då kan det vara skönt att kunna luta sig emot någon som har ett analytiskt perspektiv, som kan verksamheten väl och som vill bidra till en säker, hållbar tillväxt – revisorn.

5 tips för effektivt företagande

De flesta företag bygger på en tydlig idé och målsättning, en riktning att följa under uppstartsfasen. Men hur säkrar man att mål och strategier fortsätter att vara tydliga och vägledande även på sikt när verksamheten växer? Affärsrådgivaren Johan Åsman ger dig fem tips för ett långsiktigt framgångsrikt företagande.

Missa inte våra seminarier!

Vill du har fler råd och tips? Ta del av vårt stora kostnadsfria seminarieutbud som finns över hela landet. 

 

Så får du ut maximalt av din tid!

I veckans avsnitt av #företagarpodden möter vi Anna Johnson, vd på Grant Thornton som berättar om en Entreprenörstid som kan hjälpa alla som driver företag, eller är på väg att starta, att bli mer framgångsrika och undvika fallgropar.