podcast news play företagaren I media förmån faq

Vi ses i Almedalen!

Företagarna är på plats i Visby under hela Almedalsveckan.

Företagarna är tillbaka i Almedalen

Det har snart gått ett år sedan maktskiftet. Företagarvänlig politik utlovades, men väldigt lite har genomförts. Nu är Företagarna på plats i Almedalen för att påminna våra politiker: Ni kan bättre!

Vi lever i tuffa tider, men det är ingen ursäkt för att sakta ner och släppa gasen. Nu krävs i stället handlingskraft och ett högre tempo.

Företagarna är på plats i Almedalen för att påminna beslutsfattare inom politik och näringsliv att det behövs en kraftfull näringspolitik och fler tillväxtfrämjande reformer för att stärka Sveriges ekonomi och svenska företag. Sänk skadliga skatter, minska företagens regelvärk och släpp in kompetensen! Ge företagare förutsättningar att växa. För när företagen växer, växer Sverige.  

Träffa oss i Almedalen 

Företagarna kommer att arrangera ett flertal möten och samtal i Almedalen inom en rad olika teman såsom skattepolitik, regelförenkling och kompetensförsörjning. 

Behöver du en moderator eller paneldeltagare i Almedalen? Våra kunniga experter är redo att bidra med skarpa analyser inom en rad områden, till exempel skatt, arbetsmarknad och hållbarhet. Du hittar kontaktuppgifter och expertområde här nedan. 

Program 28–29 juni

Företagarnas program under veckan innehåller allt från regelvärk till tårtkalas. Varmt välkommen!

Onsdag 28 juni

08.15–09.00 Frukostseminarium: Var är polisen? Om företagares utsatthet och otrygghet (Vinäger, Hästgatan 4)
09.30–10.15 Seminarium: Regelverk eller regelvärk? Hur minskar vi företagens regelbörda? (Vinäger, Hästgatan 4)
10.30-11.15 Seminarium: Stoppa inkompetensen, släpp in kompetensen(Vinäger, Hästgatan 4)
14.30-16.00 Tårtkalas: Njut av Almedalens mest näringsrika tårta! (Kallis, Strandvägen 1)
Anmäl dig här

Torsdag 29 juni

08.00–09.45 Frukostseminarium: Kvinnor och kapital – hur får vi fler företag att växa? (Warfsholms bageri, Södra Kyrkogatan 7)
10.00–10.45 Seminarium: Trendspaning inom offentlig upphandling – hur kan vi utveckla den offentliga affären? (Warfsholms bageri, Södra Kyrkogatan 7)
12.00-12.45 Seminarium: Sänk utsläppen, inte företagen (Warfsholms bageri, Södra Kyrkogatan 7)
13.30-14.15 Seminarium: Så fick vi 1400 småföretagare att satsa på sin kompetensutveckling (Warfsholms bageri, Södra Kyrkogatan 7 )

 

Se hela programmet här

Du har väl anmält dig till Företagarnas tårtkalas?

Varmt välkommen till Företagarnas succémingel med tårtkalas där vi firar Sveriges jobbskapare. Vi ses onsdag 28 juni kl 14.30!
Anmäl dig här

När företag växer, växer Sverige

I Sverige finns det 500 000 företagare, var och en med sin historia, sin röst och sin idé att inspireras av.
Ungefär var tionde sysselsatt i Sverige är en företagare och många av dessa har i sin tur skapat jobb åt en eller flera personer. För i Sverige har små och medelstora företag svarat för 4 av 5 nya jobb ända sedan 1990. En politik som ska skapa jobb, tillväxt och välfärd måste därför inkludera och uppmuntra till jobb- och värdeskapande i småföretag.

Det är i de små företag som jobbskaparna finns. Ge företagare förutsättningar att växa. För när företagen växer, växer Sverige.
Möt några av landets 500 000 företagare