headphones newspaper video-player
Corona - råd och stöd till företag

Lär känna din styrelse - Företagarna i Mark

Vi har med gemensamma krafter gjort en reportageserie som berättar lite om oss i styrelsen. Våra roller, drivkrafter och varför vi är verksamma i Företagarna. Trevlig läsning!

Mathias Eriksson

Ordförande i styrelsen

Vad arbetar du i för bransch Mathias?
Jag driver ett städföretag med kontor på 6 orter från Varberg till Jönköping. Vi arbetar med allt inom städ både hos företag och privatpersoner. 1995 startade min bana som företagare och jag har varit min bransch trogen.

Varför är du med i Företagarna?
Mitt medlemskap och engagemang i Företagarna har hjälpt mig att utvecklas mycket i mitt företagande. Jag har inspirerats och lärt mig massor samtidigt som mitt professionella nätverk byggts ut lokalt som regionalt och nationellt.

Är det något du är extra nöjd med?
Kostnaden för mitt medlemskap har blivit en pluspost eftersom jag använder de fina förmåner som ett medlemskap erbjuder. Inte minst den kostnadsfria juridiska rådgivningen är mycket värdefull.

Magnus Haglund

Kassör

Vad är din roll i Styrelsen?
Är inne på mitt tredje år som styrelsemedlem och har sedan jag blev invald haft rollen som kassör.

Vad är det roligaste med att vara företagare?
Det roligaste för mig att vara företagare i min situation som redovisningskonsult är att jag får chansen att hjälpa människor. Hjälpa dem och deras företag med både ekonomi och rådgivning som förhoppningsvis skapar mervärde. Det är grymt roligt att se när företag utvecklas och att få vara med på ett litet hörn vilket ger mig drivkraft.

Varför är du med i Företagarna?
Det bästa med att vara med i Företagarna är att föreningen har lite av samma agenda, att hjälpa företagen att utvecklas genom samverkan, utbildning mm

Hur kommer det sig att du har valt att engagera dig i styrelsen?
Jag är med i styrelsen för att jag tror på att ett starkt näringsliv är själva navet i en kommun och då behövs det en förening som hjälper till att knyta banden dels mellan företagen själva men också mellan företagare och kommun. Starkt näringsliv ger mer jobb i kommunen, mer jobb innebär inflyttning vilket i sin tur innebär mer skatteintäkter, mer skatteintäkter innebär bättre förutsättningar för en bra skola, vård och omsorg mm

Gunnar Martinsson

Vice ordförande

Hur kommer det sig att du valt att engagera dig i styrelsen?
Gick med i styrelsen 2016 på förfrågan efter att mitt uppdrag inom MINAB avslutades på grund av att Marks kommun valde att lyfta in näringslivsfrågorna i kommunens egen verksamhet. Eftersom jag då hade arbetat med näringslivsfrågor i Marks kommun under fyra år och därigenom skapat ett stort nätverk i Marks kommun hos företagen men även in näringslivs organisationerna i hela Sjuhäradsbygden, numera Boråsregionen. På detta sätt tar vi fortsatt tillvara det arbetet som jag drev inom MINAB.

Vad arbetar du med?
Jag har större delen av mitt yrkesverksamma liv drivit eget företag och därigenom stor förståelse för hur vardagen fungerar som företagare. Numera arbetar jag med affärsutveckling som stöd för företag i deras egna utveckling. Det sker under temat ”Vad är nästa steg och hur ta vi det?” Det gäller att vara förberedd på framtiden. Min drivkraft består i att utveckla och förbättra för mina kunder och då får jag som företagare nytta av det. Det blir ett vinna – vinna koncept som är viktigt för mig.

Varför är det viktigt för dig att delaktig i styrelsen?
För att påverka beslutsfattare, värdet av det näringslivet bidrar med i samhället. Utan ett starkt näringsliv har vi inte möjlighet att utveckla samhället. Det är genom entreprenörsanda som företagande växer och utvecklas vilket skapar arbetstillfällen som genererar resurser till samhället genom skatter. Då mår alla bra.

Övriga i styrelsen

  
Fredrik Wendt, Marita Skogum, Martin Walker

 
Sarah Åkesson, Stefan Emanuelsson

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap